Ana Sayfa Haberler Kritik adım atıldı: Apple yöneticileri VR başlığını denedi!

Kritik adım atıldı: Apple yöneticileri VR başlığını denedi!

0

Haziran ayında piyasaya sürülmesi beklenen sanal gerçeklik başlığı hakkında Apple’ın, yöneticilerine Apple Park’ta bir gösterim yapıldığı ortaya çıktı. Bu toplantının amacı ise cihazın üst düzey yöneticiler tarafından benimsenmesini sağlamak ve ürünün gerçekten iyi olduğuna dair ikna etmekti. İşte detaylar…

Apple, sanal gerçeklik başlığı için kritik adımı attı!

Apple, WWDC 23’ten aylar önce Apple Park Steve Jobs Tiyatrosu’nda düzenlenen bir toplantıda üst düzey 100 yöneticisini bir araya getirdi. Bloomberg tarafından yayınlanan Power On bültenine göre, toplantı üst düzey yöneticileri önceden harekete geçirmek için tasarlanan bir ana kilometre taşıydı.

Yıllar içerisinde henüz geliştirme süreci devam ederken bazı üst düzey yöneticiler bu başlığı görmüş olsa da bu daha çok küçük ölçekli ve tamamen oluşmamış ürünlerin sunumlarıydı. Steve Jobs Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen toplantı ise katılımcılar tarafından “işlenmiş, göz alıcı ve heyecan verici” olarak nitelendirilen bir etkinlik niteliğindeydi.

Apple bilgisayarlar nasıl yedeklenir?

Ancak ürünün tasarımındaki bazı sorunlu alanlar, özellikle de ürünün 3.000 dolarlık fiyat etiketi ve harici bir bataryanın kullanımı, test edenlerin rahatsızlık duyduğu ve birkaç saatte bir değiştirilmesi gereken bir pil ile ilgili olarak, başlangıçta iyi bir performans sergilemeyeceği beklentileri yarattı. Belirgin özellikli uygulamaların olmaması ve sınırlı medya içeriği de endişe yaratan diğer konular arasında yer alıyor.

Apple’ın endüstriyel tasarım ekibinin ise daha geleneksel bir başlık yerine artırılmış gerçeklik gözlüklerini çıkarmayı tercih ettiği söyleniyor. Ancak günün sonunda ürünün piyasaya sürülmesi için yönetim kaygıları giderildi ve kabul edildi. Ayrıca şirketin CEO’su Tim Cook tarafından da onaylandı. Ürün ne durumda olursa olsun alıcısı olacağı ve Apple’ın piyasadaki lider konumunu sürdüreceği düşünülüyor.

Siz Apple sanal gerçeklik başlığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz