Ana Sayfa Nasıl yapılır Bilinmeyen 10 gizli iPhone özelliği!

Bilinmeyen 10 gizli iPhone özelliği!

0

Akıllı telefonların herkesin bildiği ve aktif bir şekilde kullandığı onlarca özelliği ve yeteneği bulunuyor. Fakat hem Android hem de iOS tarafında birçok kişinin bilmediği onlarcası daha var. Biz de muhtemelen bir kısmını bilmediğiniz ve bugün öğreneceğiniz 10 gizli iPhone özelliği paylaşıyoruz.

Muhtemelen bilmediğiniz 10 gizli iPhone özelliği!

Geçtiğimiz yıllarda Apple’ın akıllı telefonlarına yeni özellikler eklediğini biliyoruz. Bunların bir kısmı etkinlik sırasında tanıtılsa da büyük bir çoğunluğunu ancak kullandıkça öğreniyoruz. Tabii bazılarının Ayarlar üzerinden aktif edilmesi gerekiyor.

Örneğin iPhone’unuzun arka yüzeyini tıpkı bir buton gibi kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İstediğiniz işlevi atayarak cihazın arkasına iki tıklama yaptığınızda bu özelliği çalıştırabiliyorsunuz. Örneğin ekran görüntüsü alabilir veya kamerayı açabilirsiniz. İşte bu gibi pek bilinmeyen 10 gizli iPhone özelliği haberimizin devamında…

Apple Dünya Geliştiricileri Konferansı (WWDC 23) tarihi belli oldu!

Hesap makinesinden rakamları silmek için kaydırın!

Eğer bir iPhone’unuz varsa muhtemelen uygulama mağazasına girip 2. bir hesap makinesi indirmenize gerek olmayacaktır. Peki bu uygulamayı yeterince verimli kullanabiliyor musunuz? Hesap Makinesi uygulaması içerisindeyken bir rakamı yanlış yazdığınızda üst tarafta bulunan kısımda sola veya sağa doğru kaydırma hareketi yaparak silme işlemini yapabilirsiniz.

Mesaj sabitleme özelliği

iOS kullanmayanlar pek aşina olmasa da iPhone’lar arası en iyi mesajlaşma uygulamalarından olan iMessage günümüzde hala oldukça popüler. Peki burada sohbet içerisindeyken dilediğiniz bir mesaja basılı tutarak daha sonra iğne seçeneğini tıklayıp bu mesajı sabitleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Uygulamaları değil, Widget’ları klasöre almayı deneyin!

iPhone modellerinde Android’den farklı olarak Ana Menü şeklinde 2. bir bölüm bulunmuyor. Dolayısıyla bütün uygulamalar ana sayfada toplanıyor. Tabii bir de tüm uygulamaları kafasına göre gruplayan yeni bir sekme getirildi.

Fakat hala birçok iPhone kullanıcısı klasik iOS deneyimini sürdürüyor. Yani uygulamaları ya çok sayfalı olarak listeliyor ya da klasörlere yerleştirerek bir araya topluyor. Ancak birçok kişinin bunu Widget’lar üzerinde hiç denemediğini gördük.

Uygulamalar arası çoklu aktarımı

iPhone’larda birden fazla uygulama arasında geçiş yapabilir, metin ve görsel paylaşabilirsiniz. Fakat birçok kişi örneğin tarayıcıda veya bir internet sitesinde gezerken birden fazla görseli aynı anda kopyalayıp paylaşabileceğini bilmiyor.

Bunun için ilk olarak sayfa içerisindeki bir görsele 3 saniye basılı tutuyoruz. Titreşim olarak geri bildirimi hissettiğimizde parmağımızı kaldırmadan sayfanın üst veya alt bölümündeki başka bir görsele doğru kaydırıyoruz.

Her bir görselin üzerine geldiğimizde parmağımız yine sabit konumdayken 2. bir parmakla ilgili görsele dokunuyoruz. Bu işlemi tekrarlayarak istediğiniz kadar görsel kopyalayabilirsiniz. Tabii süreç boyunca ilk resmi seçtiğimiz parmağı ekrandan kaldırmamamız gerektiğini belirtelim.

Klavye’ye kısayol tanımlama

İlk olarak Ayarlar > Genel > Klavye > Metin Değişimi adımlarını izleyerek sağ üstte bulunan + işaretine tıklayıp kısa yollar oluşturuyoruz. Burada bir kısaltma ve ana metin belirliyoruz. Örneğin kısaca “asd” yazdığımızda “İyi akşamlar” şeklinde otomatik bir önerilen metin oluşturmasını sağlayabiliriz.

Kameraya hızlı erişim

Yapılan anketlere göre iPhone kullanıcıların oldukça büyük bir çoğunluğu Kamera uygulamasına erişmek için önce ekran kilidini açıyor, daha sonra da ana sayfadan uygulama ikonuna tıklıyor. Oysa cihaz kilitliyken bile sola kaydırma işlemi yaparak kameraya hızlıca gidebilirsiniz. Ayrıca yazının başında belirttiğimiz gibi arka yüzeye çift tıklama fonksiyonuyla da bunu yapmak mümkün.

gizli iPhone özelliği

Belge tarama

iOS işletim sisteminde yeni olan kullanıcılar bu özelliğin dahili olarak Notlar uygulamasında olduğunu duyunca biraz şaşırabilir. Zira Android tarafında birçok markada bulunmadığı için 3. parti uygulamaları indirmek gerekiyor.

Fakat Notlar uygulamasında yeni bir not içerisindeyken kamera butonuna tıklayarak herhangi bir belgeyi kolayca tarayabilir, köşe belirleme veya bir kısmını alma gibi gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra kaydedebiliriz.

Resimlerden yazı kopyalama

Geçtiğimiz yıl iOS 15 ile birlikte gelen bu özellik sayesinde Kamera uygulamasına girerek dilediğimiz yazıyı otomatik olarak metine dökebiliriz. Örneğin bir kağıtta, pankartta veya bilgisayar monitöründeki yazıyı kamera uygulamasında görüntülerken sağ altta çıkan tarama butonuna basarak metni direk olarak yazıya dökebilir, notlar veya mesajlar kısmında paylaşabilirsiniz.

gizli iPhone özelliği

Galeride kaybolmayın: Tek dokunuşla başa dönün

Galeride fotoğrafların arasında kaybolduysanız tekrar başa dönmek için yukarı doğru kaydırma yapmanıza gerek yok. Bunun yerine ekranın sol üst tarafını, yani çentik veya Dinamik Ada’nın solunda kalan boşluğu tıklayarak başa dönebilirsiniz.

gizli iPhone özelliği

Ana sayfada arama çubuğu

Telefonunuzda bir dosya, uygulama, fotoğraf veya kişi aramanız gerekiyorsa bunun için tek tek sayfalar arasında gezip uygulamaların içerisine dolaşmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken parmağınızla ekranı aşağı doğru kaydırmak olacak. Bu sayede arama çubuğuna ulaşabilir ve hızlıca tarama yapabilirsiniz

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz