Ana Sayfa Haberler Israrın sonu: Apple’ın başı AB ile dertte!

Israrın sonu: Apple’ın başı AB ile dertte!

0

Apple bir süre önce Avrupa Birliği’nin ortak şarj standardına geçme zorunluluğunu isteksizce kabul etti. Avrupa Birliği, mobil cihazlar için marka bağımsız ortak şarj protokolü olarak USB Type-C bağlantı noktasını seçtiğinden, önümüzdeki aylarda tanıtılacak tüm iPhone 15 modellerinin girişlerinin yenilenmesi bekleniyor. Fakat AB’nin hoşuna gitmeyen bir nokta var.

iPhone 15 serisi Apple’ın Type-C kablolarını ayırt edecek!

Geçtiğimiz aylarda bir Apple yöneticisi, şirketin 2023’te iPhone 15 modelleriyle Type-C geçişi yapacağını doğruladıktan kısa bir süre sonra, ünlü analistlerden Ming-Chi Kuo, Apple’ın MFI lisansına sahip olmayan aksesuarlarda veri transferi ve şarj hızını düşürebileceğini iddia etti. Bu iddia Apple tarafından ne doğrulandı ne de yalanlandı. Ancak Avrupa Birliği bunu dikkate almış görünüyor.

Bu haftanın başlarında, Malta Avrupa Parlamentosu Üyesi Alex Agius Saliba, bir Avrupa Parlamentosu Komitesi olan IMCO (İç Pazar ve Tüketici Koruma) tarafından düzenlenen bir toplantıda konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hatta Apple‘ı köşeye sıkıştırdığını söyleyebiliriz.

iOS 17 alacak iPhone modelleri!

Saliba toplantıda, bu söylentinin AB tarafından zorunlu kılınan “tek şarj cihazı” kuralını atlatmaya yönelik bir girişim olarak gördüğünü doğruladı. Ayrıca Apple’ın bu hamlesinin, evrensel şarj cihazı zorunluluğuna karşı olan lobi yapısının ve sadece kendi özel şarj standartlarından kazanç elde etmekle ilgili olduğunu kanıtlayacağını söyledi. Hatta Apple’ı yenilik ve sahte çevre endişeleri kılıfı altında tüketicilere karşı olumsuz adımlar atmaktan sorumlu tuttu.

Bu durumu göz önüne alırken unutmamamız gereken bir şey daha var. Apple’ın bu hamlesi yalnızca önümüzdeki yıl üretilecek kabloları kapsamıyor. Şu anda neredeyse her evde en az birkaç adet USB Type-C kablosu bulunuyor. Fakat hiç birinde Apple MFI lisansı olmadığı için hepsi birkaç dolarlık sahte kablolarla eşdeğer duruma düşecek. Zira bu kablolar iPhone’ları hem yavaş şarj edecek hem de veri aktarım hızı çok düşük olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz