Ana Sayfa AirPods Pro Apple’dan AirPods için rakiplerinde olmayan yeni özellik!

Apple’dan AirPods için rakiplerinde olmayan yeni özellik!

0

Apple, AirPods kulaklıklarının kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni bir patent aldı. Bu patent, kulaklıkların akustiğini farklı ortamlara göre dinamik olarak ayarlayarak daha iyi bir dinleme deneyimi sunmayı hedefliyor. AirPods Pro 3 ile gelmesi beklenen özelliğin adı ise “Sanal Dinleme Ortamının Ölçülmesi” olacak.

Yeni AirPods Pro, Sanal Dinleme Ortamının Ölçülmesi özelliğiyle gelecek!

AirPods, zengin basları ve net tizleriyle genel olarak iyi bir ses kalitesine sahip. Ayrıca özel bir çip kullanarak ses kalitesini artırır ve Apple cihazlarıyla sorunsuz bir bağlantı sağlar. Bu sayede de Apple kullanıcılarının birinci tercihi olmayı başarıyor.

AirPods Sanal Dinleme Ortamının Ölçülmesi

Kulaklıklar, arka plan gürültüsünü azaltan ve telefon görüşmeleri ile sesli komutlar sırasında ses netliğini artıran mikrofonlar barındırıyor. Ayrıca, kullanıcının kulağının şekline göre müziği otomatik olarak ayarlayan bir adaptif ekolayzere sahip.

Apple, bu iOS sürümünün dağıtımını durdurdu!

Şirket, gelecekteki AirPods için yeni geliştirmeler üzerinde çalışma sürecine çoktan başladı ve bugün ortaya çıkan en son patent başvurusu bunu yapma planlarını ortaya koyuyor. Peki bu yeni teknoloji AirPods kullanıcılarına neler vadediyor?

Patent, kulaklıkların akustiğini farklı ortamlara göre dinamik olarak ayarlayarak kullanıcıların dinleme deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Başvuru açıklamasında, kullanıcıların farklı ortamlarda ses veya video içeriği dinleyebilecekleri senaryoların anlatıldığını görüyoruz.

Bu, aslında mikrofonları ve uzamsal ses işlevlerini kullanarak binaural sesi daha iyi işleyip kulak zarında gerçek hayattan sesleri simüle etmeyi amaçlayan bir teknoloji. Peki ne zaman göreceğiz? Bu özelliğin AirPods Pro 3. nesil modellerinde gelmesi bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz