Ana Sayfa Güncellemeler Bu iOS sürümüne güncellemezseniz iPhone’unuz “akılsız” olacak!

Bu iOS sürümüne güncellemezseniz iPhone’unuz “akılsız” olacak!

0

Apple, Eylül ayında yeni iPhone 15 serisini tanıtacak ve bazı eski iPhone modellerinin iOS 17 güncellemesini almayacağını duyurdu. Ancak şirket, eski iPhone modellerine beklenmedik bir hamle yapacak gibi görünüyor. İşte detaylar…

Apple, iOS 12 güncellemesini yapmayan eski iPhone modellerini akılsız hale getiriyor

Sızdırılan son bilgilere göre Apple, Mayıs 2023’ten itibaren bir dizi eski iPhone modelinde, App Store, Maps ve Siri gibi birçok önemli çevrimiçi hizmetin internet erişim desteğini keserek kullanılmaz hale gelecek.

Örneğin, iOS 11 gibi en yüksek sürümü çalıştıran iPhone 5 ve öncülü cihazlar, iCloud dışındaki tüm Apple uygulamalarının desteğini kaybedecek. Bu nedenle bu cihazlar için özel olarak uygulama geliştiren 3. taraf yazılımcı sayısının da oldukça az olduğu düşünülürse, cihazların artık kullanılmayacağı söylenebilir.

Apple Dünya Geliştiricileri Konferansı (WWDC 23) tarihi belli oldu!

Apple, her yeni işletim sistemi sürümü yayınlandığında eskiyen bazı modelleri dışarıda bırakıyor. Ancak eski işletim sistemlerine desteği keserken, cihazların bir sonraki sürümü alabiliyor olmasına dikkat ediyordu. Ancak bu kez, eski iPhone modellerinin artık kullanılamaz hale getirilmesi gerektiğine karar verdiği görülüyor.

Tabii ki bu durumdan en çok etkilenecek cihaz iPhone 5. Ancak bu cihazın çıkış tarihi 2012’ye kadar uzanıyor. 10 yaş ve üzerinde bir iPhone kullanan kişi sayısı da oldukça düşük. Fakat bazı şirketlerin hala bu cihazı aktif bir şekilde kullandığı biliniyor. Eğer kullanmaya devam edeceklerse, kendi yazılımlarını geliştirerek bu durumdan kurtulmaya çalışabilirler.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz