Ana Sayfa iPhone iPhone 15 iPhone 15 nasıl olacak?

iPhone 15 nasıl olacak?

0

Apple, iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerini piyasaya sürmeden önce, iPhone 15 ile ilgili söylentiler dolaşmaya başladı. Apple, iPhone 14 için kendisine gelen eleştirileri iPhone 15 ile düzeltmeyi amaçlıyor. Peki, iPhone 15’te ne gibi özellikler olacak?

iPhone 15 nasıl olacak?

Henüz 5 ay gibi bir süre varken, iPhone 15 ve özellikleri hakkında birçok yeni iddia ortaya atılmış durumda. USB-C bağlantı, periskop lens teknolojisi ve Apple imzalı bir yonga seti, iPhone 15 için en ciddi iddialar arasında yer alıyor. Ancak, henüz geliştirme aşamasında olan telefon için bu iddiaların değişken olabileceğini unutmamak gerekir.

Ekran altı Face ID özelliği ile ilgili söylentiler olsa da, bu olasılığın düşük olduğu düşünülüyor. Ekran boyutları muhtemelen değişmeyecek. iPhone 15 ve Pro modelleri, 6.1 inçlik ekranla gelecek, iPhone 15 Max ve Pro Max modelleri ise 6.7 inçlik bir ekrana sahip olacak.

Apple, önümüzdeki dönemde tuşlar, girişler, lensler, modem çipleri ve işlemciler konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Yeni iPhone modellerinde, suya ve toza dayanıklılığı artırmak için iPhone SE ve iPhone 7’de bulunan dokunsal geri bildirimli ana ekran düğmesine benzer haptik tuşlara yer verilmesi bekleniyor.

USB-C girişlerinin değiştirilmesi konusunda da Avrupa’daki düzenlemelere uymak adına iPhone 15 modellerinde büyük bir ihtimalle değişiklik yapılacak. Yeni periskop lens teknolojisi, 5x hatta 10x optik yakınlaştırma sağlıyor. Ayrıca, Apple tasarımı modem çipleri de 2023 yılında kullanılmaya başlanabilir. TSMC’nin 3nm teknolojisiyle üretilen A serisi çiplerle donatılan iPhone 15 modelleri de güç tüketimini azaltarak işlem performansını artırabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz