Ana Sayfa iPhone iPhone 14 Apple’ın kullanıcı memnuniyeti iPhone 14 ile düştü!

Apple’ın kullanıcı memnuniyeti iPhone 14 ile düştü!

0

Her yıl Apple, kullanıcıların karşısına yeni bir iPhone modeliyle çıkıyor. Bu yeni model genellikle büyük bir ilgi görüyor ve teknoloji dünyası da heyecanla yeni iPhone’u bekliyor. Ancak, iPhone 14 kullanıcıları arasında popülerliği gerçekten de yansıtabildi mi? Kaç kullanıcı, iPhone 14 serisine 5 yıldız verdi? İşte detaylar…

iPhone 13’ün başarısı, iPhone 14’te tekrarlanamadı!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni bir iPhone modeliyle birlikte, kullanıcı testlerinin sonuçları paylaşıldı. Gündemde yer alan haberlere göre, 600 binden fazla Google yorumu kullanılarak oluşturulan bir iPhone kullanıcı raporu yayınlandı. Bu raporda, Apple’ın iPhone 14 modelinin kaç kullanıcı tarafından 5 yıldız aldığı da açıklandı.

Rapora göre, bazı Google yorumlarının hatalı olduğu biliniyor, ancak genel olarak gerçek verilere yakın sonuçlar paylaşıldığı belirtiliyor. iPhone 4’ten başlayarak iPhone 14’e kadar olan modellerin kullanıcı memnuniyeti değerleri karşılaştırılarak elde edilen bir tablo ortaya çıktı.

Bu tabloda, 2010 yılından 2023 yılına kadar satışa sunulan tüm iPhone modelleri için kullanıcıların yüzde kaçının 5 yıldız verdiği gösteriliyor. Apple tarihinde şimdiye kadar en yüksek puanı iPhone 13 serisi aldı. iPhone 13 kullanıcı yorumlarının yüzde 80’i 5 yıldıza sahip.

iPhone 13’ü, yüzde 78’lik oranla iPhone 11 ve iPhone 12 modelleri takip ediyor. Üçüncü sırada ise yüzde 74 oranla iPhone X yer alıyor. En yüksek puandan en düşük puana doğru bir sıralama yapacak olursak:

  1. iPhone 13
  2. iPhone 11 ve iPhone 12
  3. iPhone X
  4. iPhone 14
  5. iPhone 8
  6. iPhone 7
  7. iPhone 6
  8. iPhone 4
  9. iPhone 5

Bu liste, modellere göre değil, seri bazında bir sıralama yapılmıştır. Tüm iPhone modellerini kapsadığımızda, iPhone 5C modelinin yüzde 64 ile en düşük puanı aldığını görüyoruz.

Bugüne kadar en yüksek puanı alan iPhone modeli ise yüzde 86 oranla iPhone 13 Pro Max oldu. Apple’ın fiyat performans odaklı çıkardığı SE, SE 2020 ve SE 3. nesil modelleri ise genellikle yüzde 70 ile yüzde 72 arasında değişen puanlara sahip.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz