Ana Sayfa Haberler Apple uydu bağlantısı yayılmaya devam ediyor: Sırada kim var?

Apple uydu bağlantısı yayılmaya devam ediyor: Sırada kim var?

0

Apple, yeni iPhone 14 ailesiyle birlikte sunduğu uydu bağlantısı teknolojisiyle büyük bir başarıya imza attı. Kasım ayında ABD’de başlatılan bu özellik sayesinde, Noorvik’ten Kotzebue’ye kar makinesiyle seyahat eden bir kişinin hayatı kurtarıldı. Şimdi bu özellik iki ülke daha dahil olmak üzere geniş bir alanda aktif hale getirildi.

Apple, uydu bağlantısını 2 ülkede daha kullanıma sundu!

ABD ve Kanada’da kullanıma sunulan uydu bağlantısı özelliği, ilk iki yıl boyunca iPhone 14 sahiplerine ücretsiz olarak sunulacak. Apple, bu özelliğin piyasaya sürüldüğü gün yaptığı açıklamada Acil SOS’un önümüzdeki birkaç ay içinde dört yeni ülkeye daha yayılacağını duyurdu.

Bu hafta da Apple, Avustralya ve Yeni Zelanda’da uydu iletişim özelliğini kullanıma açtı. Böylece bu bölgelerde iPhone 14 kullanan insanlar, hücresel veya Wi-Fi bağlantısı olmayan yerlerde bile acil durum servisleriyle iletişim kurabilecek ve konumlarını aileleri ve arkadaşlarıyla paylaşabilecekler.

Apple Music, Türkçe’nin zenginliği yansıtan şarkıları öne çıkaracak!

Apple, düşük bant genişliği nedeniyle hızlı iletişim için özel bir sıkıştırma teknolojisi kullandıklarını belirtti. Kullanıcılar, acil durumda uydu bağlantısı özelliğini etkinleştirmek için güç düğmesine hızlıca beş kez dokunabilecek, güç ve ses düğmelerini basılı tutabilecek veya 000’ı tuşlayabilecek.

Apple’ın web sitesinde, uydu bağlantısıyla acil durum çağrısı oluşturabilen özelliğin detaylarına da yer verildi. Bu özellik, yeni iPhone modellerinde antenlerin doğrudan bir uyduya bağlanmasına izin veren özel bileşenlerle derinlemesine entegre edilmiş durumda. Kullanıcılar, hücresel veya Wi-Fi kapsama alanı dışında bile acil servislerle mesajlaşabilecekler.

Ancak hareket halindeki ve düşük bant genişliğine sahip olan uydu bağlantısının birkaç dakika sürebileceği unutulmamalıdır. Uydu üzerinden yapılan Acil SOS çağrılarında her saniye önemli olduğundan, iPhone kullanıcısına birkaç hayati soru yöneltmektedir. Bu sorulara cevap verdikten sonra cihaz, uyduya bağlanmak için telefonun yönlendirilmesi gereken noktayı gösterir. Bu süreçte yapılan acil durum çağrıları, Apple tarafından eğitimli uzmanların bulunduğu merkezlere iletilir.

Uydu bağlantısı teknolojisi ülkemize en erken 2024 yılında geleceği tahmin ediliyor. Bu yeni özellik, acil durumda iletişimi sağlama ve hayat kurtarma konusunda büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz