Ana Sayfa Haberler Apple, iOS 17 ile iPhone kilit ekranını baştan tasarlıyor!

Apple, iOS 17 ile iPhone kilit ekranını baştan tasarlıyor!

0

Apple, 5 Haziran tarihinde gerçekleştireceği WWDC 2023 etkinliğiyle birlikte iOS 17’yi duyuracak. Yeni işletim sistemiyle ilgili birçok özellik sızdırıldı ve bunların arasında akıllı ekran benzeri bir deneyim sunma özelliği ilk kez ortaya çıktı. Bloomberg’in raporuna göre, iOS 17 daha gelişmiş widget desteğiyle birlikte akıllı ekran gibi kullanılabilecek.

iOS 17, iPhone’ların akıllı ekran gibi kullanılmasını sağlayacak

Rapor, iOS 17’nin en dikkat çekici özelliklerinden birinin yenilenmiş kilit ekranı olduğunu belirtiyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, kilit ekranında takvimlerini, bildirimlerini ve alarmlarını görebilecekler.

iOS 17, popüler cihazlar olan Amazon Echo Show ve Google Nest Hub gibi tasarımları iPhone’a getirecek. Bloomberg’e göre, bu yeni özellik sayesinde iPhone yan yatırıldığında kilit ekranı dinamik ve bilgilendirici bir arayüze dönüşecek. Kullanıcılar, cihazın kilidini açmadan önemli bilgilere erişebilecekler.

Gerçekte Google, benzer bir kilit ekranı özelliği sunuyor. Ancak, Android 10 ile tanıtılan bu özellik hala birçok işlevi tam olarak yerine getiremiyor. Bu nedenle Apple, Amazon Fire tabletine benzer bir tasarım üzerinde çalışıyor.

iOS 17 ile etkileşimli kilit ekranının tanıtılması, Apple’ın akıllı ev teknolojilerine olan bağlılığını gösteriyor. Şirket, akıllı ekranları ve diğer cihazları entegre ederek kullanıcılara daha geniş bir ekosistem sunmayı hedefliyor.

Apple’ın, iOS 17 güncellemesine ek olarak, watchOS için widget’lara odaklanan büyük bir tasarım değişikliği yapması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz