Ana Sayfa Öne Çıkanlar Ücretsiz iCloud servisi “My Photo Stream” kapanıyor!

Ücretsiz iCloud servisi “My Photo Stream” kapanıyor!

0

Apple kullanıcıları için üzücü bir haber var. Apple, eskiden popüler olan fotoğraf ve video saklama hizmeti olan My Photo Stream (Fotoğraf Yayınım) uygulamasını kapatma kararı aldığını duyurdu. Bu uygulama, kullanıcılara ücretsiz olarak 1000 dosya depolama imkanı sağlıyordu.

Apple, My Photo Stream yerine iCloud Photos’u kullanacak

Apple, Fotoğraf Yayınım yerine iCloud Photos’u kullanmayı öneriyor. iCloud’un fotoğraf ve video depolama uygulaması, 26 Temmuz tarihinden itibaren kullanımdan kaldırılacak. Apple, kullanıcıları daha kapsamlı özelliklere sahip olan iCloud Photos’a geçmeye davet ediyor. 26 Temmuz’dan itibaren Fotoğraf Yayınım uygulamasındaki dosyalar arşivlenecek ve otomatik olarak iCloud Photos’a yönlendirilecek.

Fotoğraf Yayınım özelliği, 2011 yılında kullanıma sunulmuştu ve tamamen ücretsiz bir deneyim sunuyordu. Kullanıcılar, 1000’e kadar resim ve video yükleyebiliyorlardı. Ancak destek sona erdiğinde, sadece iCloud Photos kullanılabilecek.

Apple, Fotoğraf Yayınım’da depolanan dosyalara 25 Ağustos tarihine kadar erişilebileceğini belirtti. Görüntüler ve videolar, kullanıcıların cihazlarından silinmeyecek, ancak buluttan kaldırılacak ve senkronizasyon yapılamayacak. 26 Temmuz’dan itibaren yeni dosyalar Fotoğraf Yayınım’a yüklenemeyecek.

My Photo Stream, dosyaları Apple cihazları ve web platformları arasında senkronize etmek için yapılan ilk girişimlerden biriydi. Ancak bulut depolama sektöründeki gelişmelerle birlikte, güvenli depolama sağlayan iCloud Photos daha ön plana çıkmıştır.

iCloud hesabı olan her kullanıcı, ücretsiz olarak 5GB depolama alanına sahip olmaktadır. Daha fazla depolama alanı için Apple’ın bir abonelik satın almanız gerekmektedir. Ayrıca Google Fotoğraflar veya Dropbox gibi diğer hizmetleri de inceleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz