Ana Sayfa Mac 15 inç MacBook Air tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı!

15 inç MacBook Air tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı!

0

Merakla beklenen WWDC 2023 konferansı resmen başladı. Apple, iOS 17‘den iPadOS 17‘ye macOS 14’ten watchOS 10’a kadar birçok yeni işletim sistemi sürümünü kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Tabii ABD’li üretici işi sadece yazılımlarla sınırlı tutmadı. Bu kapsamda 15.3 inç MacBook Air modeli vitrine çıktı. Peki şirketin yeni Mac modeli neler vadediyor? İşte 15.3 inç MacBook Air özellikleri ve fiyatı!

15.3 inç MacBook Air özellikleri

Apple’ın yıllardır sızıntılarla ve iddialarla gündemden düşmeyen 15.3 inç MacBook Air modeli nihayet vitrine çıktı. Dizüstü bilgisayarın en çok ön plana çıktığı nokta adından da anlaşılacağı üzere 15 inçlik ekran büyüklüğü oldu. Şirketin bu noktada geçen yılki etkinlikte tanıtılan 13.6 inçlik MacBook Air modelinin daha büyük ekran sunan bir versiyonuna odaklandığını belirtmekte fayda var. Kısacası teknik özellik ve tasarım gibi konularda birbirlerine benzerlik gösteriyorlar.

15 inç MacBook Air tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı!

Ürüne güç veren M2 yongası 8 çekirdekli bir CPU’yu bünyesinde barındırıyor. Ayrıca 10 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen GPU ile geliyor. Bu noktada yüksek performanslı media engine ile daha fazla sayıda 4K ve 8K ProRes video akışıyla çalışma imkanı sunuyor. Öte yandan 18 saate kadar pil ömrüyle uzun süreler batarya sorunu yaşatmıyor.

iPadOS 17 tanıtıldı: Hangi iPad modelleri alacak?

MacBook Air 15.3 11,5 mm inceliğinde. Apple’a göre cihaz dünyanın en ince 15 inç laptopu konumunda. Yalnızca 1,49 kg olması sayesinde ürünün taşınması da son derece kolaylaşıyor. Öte yandan benzer seviyedeki bir PC laptopa göre yaklaşık yüzde 40 daha ince ve 0,22 kg daha hafif olduğu belirtiliyor.

15.3 inç MacBook Air modelinde önceki modellerdeki gibi True Tone teknolojisi ve 500 nit parlaklık sunan Liquid Retina panel mevcut. 1 milyar renk desteği sunan ekranda 1080p FaceTime HD kamera ve üçlü mikrofon dizilimi kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Dizüstü bilgisayarda M2 Air modellerinde de kullanılan, favori denetimlere ve kestirmelere hızlı erişim imkanı sunan tam boy işlev tuşları yer alıyor. Bunun dışında tek dokunuşla kolayca Mac’in kilidini açmaya, parolaları girmeye ve güvenli bir şekilde alışveriş veya ödeme yapmaya olanak sağlayan Touch ID özelliği de karşımıza çıkıyor.

Yeni MacBook Air’in yukarıda da belirtilen 18 saate kadar kullanım ömrü sunan bataryası MagSafe 3 bağlantı noktasından şarj olabiliyor. Aynı zamanda iki adet Thunderbolt bağlantı noktasına ev sahipliği yapıyor. Hatta dilerseniz 6K çözünürlüğe kadar ekran da bağlama imkanınız var. Bunun dışında üründe 8/16/24 GB RAM ve 256/512 GB ve 1/2 TB SSD seçenekleri kullanıcılara sunuluyor. 

Yeni 15.3 inç MacBook Air tasarımında, iki tweeter’dan ve force-cancelling özellikli iki grup woofer’dan oluşan yeni altı hoparlörlü ses sistemi de yer alıyor. Yeni hoparlörler iki kat güçlü bas ile daha tok sesler sunuyor. Dolby Atmos desteği sunan Uzamsal Ses özelliği ise müzik dinlerken veya film izlerken üst düzey kullanıcı deneyimi sunuyor.

15.3 inç MacBook Air fiyatı

MacBook Air gece yarısı, yıldız ışığı, uzay grisi ve gümüş olmak üzere dört renk seçeneğiyle sunuluyor. M2 çipli 15 inç MacBook Air 36.999 TL’den ve eğitime özel 34.149 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Ürünün 512 GB SSD sunan versiyonu ise 42.199 TL olarak açıklandı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz