Ana Sayfa Mac M2 Ultra işlemcili Mac Pro tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

M2 Ultra işlemcili Mac Pro tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

0

Apple, her yılın Haziran ayında yapılan Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (Apple Worldwide Developers Conference – WWDC) gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Apple ürünlerine ait yeni güncellemelerin yanında bazı ürünler de tanıtıldı. Bu ürünlerden birisi de yeni Mac Pro oldu.

Yeni Mac Pro, M2 Ultra işlemci ile sahne aldı

Apple, son olarak 2019’da düzenlenen WWDC etkinliğinde Mac Pro modelini tanıtmıştı. Şirket, 4 yılın sonunda aynı etkinlikle seriye yeni bir oyuncu kazandırdı. Ayrıca ürün, iki SSD depolama yuvasına sahip. Tasarım olarak bakıldığında selefine benzediğini söyleyebiliriz.

Yeni Mac Pro

Apple, 6.999 dolardan başlayan fiyatlarla sahne aldı

Yeni Mac Pro, yine rende tasarımlı metal cephesiyle tanıtıldı. M2 Ultra işlemcisine sahip Mac Pro’da sekiz Thunderbolt bağlantı noktası ve altı PCI genişletme yuvası bulunuyor. En fazla 76 çekirdekli GPU ve 192 GB bellekle yapılandırılabilir. Ürün, 6.999 dolar olarak fiyatlandırıldı.

Yeni Mac Studio modelleri tanıtıldı: İşte detaylar!

Yeni Mac Pro’nun sekiz adet yerleşik Thunderbolt 4 bağlantı noktasına sahip olacağını belirtmiştik. Arkada altı ve üstte iki tane olmak üzere yerleştirildi. Bu sayı, selefinin iki katı demek. Ayrıca altı adede kadar Pro Display XDR’yi destekleyecek. Ek olarak Wi-Fi 6E bağlantısı ve Bluetooth 5.3 desteğini içeriyor.

Mac Pro’da üç adet USB-A bağlantı noktası ve iki adet HDMI bağlantı noktası yer alıyor. HDMI, en fazla 8K çözünürlük ve 240 Hz’ye kadar kare hızlarını destekliyor. Ayrıca iki adet 10 Gb Ethernet bağlantı noktası da bulunuyor. Üründe bir adet kulaklık girişi yer alıyor.

Yeni Mac Pro

Yeni M2 Ultra işlemcisi

Ürün, M2 Ultra işlemcisiyle sahne alan ilk Mac Pro olma özelliğine sahip. İşlemci, selefinde kullanılan M1 Ultra’dan yüzde 30 daha hızlı olan 24 çekirdekli CPU ve 76 çekirdeğe kadar GPU ile Apple’ın ultra füzyon teknolojisine bağlı iki M2 Max kalıbıyla üretildi. İşlemci, 5nm’lik bir üretim sürecinden geçti. Bu da M2 Max’in bellek bant genişliğini 800 GB/sn’ye kadar çıkarıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz