Ana Sayfa watchOS watchOS 10 tanıtıldı: Apple Watch’ların yeni özellikleri!

watchOS 10 tanıtıldı: Apple Watch’ların yeni özellikleri!

0

Apple’ın haftalardır merakla beklenen WWDC 2023 etkinliği nihayet gerçekleşti. Etkinlikte resmen şov yapan teknoloji devi, iOS 17 başta olmak üzere yeni elektronik ürünlerini ve yazılımlarını tanıttı. Bunlardan birisi de Watch akıllı saatler için watchOS 10 oldu. İşte watchOS 10 özellikleri!

watchOS 10 özellikleri!

Apple, etkinlikte yeni yazılımların yanı sıra Mac Pro, 15 inç Macbook Air, Mac Studio ve iMac bilgisayarlarını da tanıttı. Yeni cihazlar özellikleri ile dikkatlerine üstüne çekmeyi başardı. O halde watch OS 10 özelliklerine geçelim.

watchOS 10 özellikleri!

watchOS 10 ile birlikte pek çok uygulama yeniden tasarlandı. Ayrıca Apple Watch saatlere iPhone’lardaki gibi widget desteği geldi. Bu widgetlardan dilediklerinizi ana ekranda görüntüleyebilirsiniz. Öte yandan arka plan rengi, artık saate göre değişecek. Örneğin akşamsa karanlık temada bir renk olacak.

macOS 14 Sonoma tanıtıldı! İşte tüm yenilikler

watchOS 10, Palet ve Snoopy adında iki yeni saat kadranı da getiriyor. Bununla beraber Antrenman’daki Bisiklet Sürme özelliğine Pusula ve Haritalar’ın entegre edildiğini, ayrıca Antrenman’ı iPhone’da Canlı Etkinlik olarak izleyebileceğinizi de belirtelim.

Yeni işletim sistemi, geliştiriciler için Antrenman API’si de sağlıyor. watchOS 10, ayrıca miyopi riskini azaltmaya yönelik bir özellik de sunuyor. Bu özellik, ortam ışığı sensörü kullanılarak gün ışığında geçirilen süreyi ölçüyor.

watchOS 10 özellikleri!

Öte yandan yeni watchOS sürümü ile Mental Health adında yeni bir uygulama da geldi. Bu uygulama, kullanıcıların zihinsel sağlığını ölçebilmesine olanak sunuyor. Bunun yanı sıra herhangi bir uygulama içindeyken hızlı ve kolay erişim için artık yan düğmeye basarak Denetim Merkezi’ne hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Digital Crown’a iki kez basarak da en son kullanılan uygulamaya geri dönebilirsiniz.

Kullanıcılar, yeni NameDrop özelliği ile Apple Watch’larını başka birinin iPhone’una yaklaştırarak iletişim bilgilerini kolayca paylaşabilirler. Öte yandan İlaçlar adında bir özellik de geldi. Bu özellik, belirlenen saat üzerinden 30 dakika geçmesine rağmen ilaçlarını almayan kullanıcılar için bir bildirim gönderiyor.

watchOS 10 şu anda beta kullanıcıları için yayımlandı. Kararlı sürümün ne zaman çıkacağı ise bilinmiyor. Eğer erişim sağlamak istiyorsanız, Beta programına kayıt olmanız gerekmekte.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz