Ana Sayfa Haberler AirTag sayesinde tespit edildi: Deprem bağışları Türkiye’ye ulaşmadı!

AirTag sayesinde tespit edildi: Deprem bağışları Türkiye’ye ulaşmadı!

0

AirTags ve Find My, Meksikalıların Türkiye’deki deprem yardımları için bağışladıkları eşyaların Meksiko Şehri pazarlarında satıldığını ortaya çıkardı.

Şubat ayında, Apple’ın AirTags’i Singapur hükümetinin resmi olarak geri dönüşüm için topladığı spor ayakkabıları ihraç edip yeniden sattığını ortaya çıkarmak için kullanıldı. Şimdi Meksika’da gazeteci Pamela Cerdeira, AirTags kullanarak deprem yardım bağışlarının hükümet tarafından yanlış yönetildiğini kanıtladı.

Bağışlar, Türkiye’nin yıkıcı depremlerden kurtulmasına yardımcı olmak amacıyla yapıldı. Ancak Cerdeira, Türkiye’ye ulaşıp ulaşmadığını görmek için AirTags içeren iki eşyayı bağışladı.

İkisi de ulaşmadı. Cerdeira pirinç ve tuvalet kağıdı gönderdi, ancak bu eşyalar hem amaçlanan alıcılarına ulaşamadı, hem de Meksika’yı hiç terk etmedi.

Cerdeira, eşyaların ilerlemesini Find My uygulaması üzerinden takip etti. Sonunda, ikisinin de gerçekte şehirdeki farklı pazarlara gönderildiğini gördü.

Pirinç paketinin nerede olduğuna erişim sağlayamadı, ancak tuvalet kağıdına ulaşmayı başardı ve Precision Finding’i kullanarak bağışının kendi olduğunu teyit etti.

Cerdeira, “Tragedyanın İşleri: Türkiye’ye asla ulaşmayan market alışverişi” adlı İspanyolca bir YouTube videosunda bu olayı belgelemiştir.

Bir yetkili olan Oscar Gutierrez Camacho, Cerdeira’ya hükümetin eşyaların başka yöne yönlendirilip satılmasıyla ilgisi olmadığını söyledi. “Onlarla [pazarlarla] hiçbir ilgim yok, ancak memnuniyetle soruşturacağız” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz