Ana Sayfa Apple Apple WatchOS 10’daki En Yeni Özellikler

Apple WatchOS 10’daki En Yeni Özellikler

0
watchOS

Geçen yıl, Apple Apple Watch Ultra’yı tanıttı. Bu, premium dış mekan saat kategorisinde Garmin ile rekabet etmeyi hedefleyen bir fitness giyilebilir cihazdı. Ancak Ultra, başarılı olamadı çünkü en kısa doğa yürüyüşü için bile yeterli olmayan yaklaşık üç günlük pil ömrüne sahipti. Bununla birlikte, Apple’ın bu alandaki çalışmaları devam ediyor. Şirket, WWDC’de WatchOS’un bir sonraki sürümü olan WatchOS 10’u duyurdu ve birçok yeni özelliğiyle Garmin alanına girmeye çalıştığını görebiliyoruz. Yeni özelliklerin bazılarına göz atalım!

Apple Watch’unuz Uyumlu mu? 

Apple’ın WatchOS 10 güncellemesi, Apple Watch Serisi 4 ve daha yeni modeller için kullanılabilir olacak. Ancak, WatchOS 10’u çalıştırmak için iPhone XS veya iPhone XR veya daha yeni bir modelde iOS 17’nin yüklü olması gerekiyor. Apple Watch’unuzun hangi model olduğunu öğrenmek için Apple Watch’ın arka kısmına bakmanız gerekiyor.

WatchOS 10 Ne Zaman Gelecek? 

WatchOS 10 şu anda geliştirici beta aşamasında, ancak halka açık beta sürümü Temmuz ayında bekleniyor. Bu tarihte denemek için kullanabileceksiniz, ancak bazı hatalarla karşılaşmanız muhtemel. Betalar sonbahara kadar devam edecek ve nihai sürüm muhtemelen Eylül ayında piyasaya sürülecek.

Bisiklet Güncellemeleri 

WatchOS 10’u indirip saat üzerinden bir bisiklet antrenmanı başlattığınızda, antrenman hemen telefonunuzda Canlı Etkinlik olarak görünüyor. Bunun üzerine dokunarak Canlı Etkinliği tam ekran Egzersiz Görünümü’ne geçiriyorsunuz. Bu görünüm, kalp atış hızı bölgesi ve rotanız gibi önemli bilgileri gösteriyor. Bu sayede telefonunuzu gidonunuza takabilir, doğru kalp atış hızı. Bu yeni verileri kullanarak saat, bir saat boyunca en yüksek bisiklet çıkışınızı ölçen Fonksiyonel Eşik Gücü (FTP) hesaplayabilir. Saat, bu verileri kullanarak antrenman sırasında kişiselleştirilmiş Güç Zonlarınızı hesaplar.

Bununla birlikte, koşu, yüzme veya bisiklete binme gibi aktivitelerle ilgili olarak FTP değerlendirmesi genellikle belirli bir formatta ve belirli antrenman dönemlerinde yapılır ve zirve performans etkinliğine hazırlanmak için kullanılır. Tüm kişisel verilerinizi Apple Fitness+ ile kendi özel antrenman planınızı oluşturmak için kullanabileceksiniz.

Hiking Güncellemeleri 

WatchOS 10, ABD’de yeni topografik haritaları içeriyor, iOS 17 ayrıca iPhone’larda çevrimdışı haritalar sunuyor ve saat üzerinden adım adım yönlendirmeye erişim sağlıyor. Pusula uygulaması, kaydedilen yol noktalarının 3D görünümü olan Yükselti görünümüne sahip. Bu noktalar arasında iki otomatik olarak oluşturulan nokta bulunuyor: Mesajları kontrol etmek veya acil durum yardımı için arama yapmak için Son Hücresel Bağlantı noktası ve acil yardım çağrısı için Son Acil Çağrı noktası.

Zihinsel ve Görsel Sağlık 

Dışarıda geçirilen sürenin, yetişkinler ve çocuklar için olumlu zihinsel ve fiziksel sağlık sonuçlarıyla ilişkilendirildiği biliniyor. Bu nedenle, WatchOS 10’da Apple, Apple Watch’un ambiyans ışık sensörünü kullanarak dışarıda geçirilen süreyi ölçen yeni bir özellik olan “Ambient Daylight” sunuyor.

Kendi verilerinizi iPhone veya iPad’inizde görüntüleyebileceğiniz gibi, çocuklarınızın dışarıda geçirdikleri süreyi de takip edebileceksiniz. Çocuklarınızın Apple Watch’ları varsa, Aile Kurulumu’ndaki Sağlık Paylaşımı özelliğini kullanarak onların yeterli miktarda dışarıda vakit geçirdiğinden emin olabileceksiniz.

Son olarak, Apple Watch’taki “Mindfulness” uygulaması, 

anlık olarak nasıl hissettiğinizi kaydetmenizi sağlayan farklı şekiller sunar ve aynı zamanda bunlara katkıda bulunan faktörleri belirleme şansı verecek. Apple, risk seviyenizi belirlemek ve bir sağlık uzmanıyla görüşmeniz gerekip gerekmediğini belirlemek için klinik düzeyde depresyon ve anksiyete değerlendirmelerine erişim sağlandığını söylüyor.

Yazılım ve Tasarım Güncellemeleri 

Apple Watch, en popüler ve kolay kullanılabilir akıllı saatlerden biridir; ancak bu pek bir şey ifade etmemektedir. Küçük bir ekranda verilere göz atmak hala zor ve sinir bozucudur. WatchOS 10’da şeyler biraz daha iyi hale geliyor, çünkü akıllı yığının üzerindeki tüm widget’ları kaydırarak geçebilirsiniz. Hala aradığınızı bulamıyorsanız, Apple’ın makine öğrenimi, belirli zamanlarda hangi widget’ın en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir. Örneğin, seyahat ediyorsanız, uçuş kartlarınız en üste çıkacaktır.

Uygulamalar da ekranın avantajını daha iyi kullanacak şekilde yeniden tasarlandı. Örneğin, Dünya Saatleri uygulamasında arkadaşınıza yurtdışında arama yapmanız için en iyi zamanı bulmak için kaydırma yapabilirsiniz. Ayrıca, Yan Düğmeyi bastırarak Kontrol Merkezi’ni etkinleştirebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz