Ana Sayfa Apple Watch Siri kadranı, watchOS 10 ve Apple Watch widget’larında varlığını sürdürebilecek mi?

Siri kadranı, watchOS 10 ve Apple Watch widget’larında varlığını sürdürebilecek mi?

0
apple watch siri

Apple Watch’un bir saat kadranını hiçbir zaman kullanımdan kaldırmadığını biliyoruz. Bazı kadranlar donanım özelidir, diğerleri ise yeniden tasarlanabilir, ancak Apple Watch’ta kadranlar her zaman mevcuttur. Siri saat kadranının hala var olmasının nedeni de budur, ancak önemini korumak için bazı güncellemelere ihtiyaç duyuluyor.

Siri saat kadranı, watchOS 10’dan itibaren altı versiyon geride kalmış durumda. Potansiyeliyle dikkat çeken bir başlangıç yaptı ve bu potansiyeli gerçekleştirmek için adımlar attı, ancak ilerleme durdu. Şimdi Apple Watch’ta yeni bir widget sistemi var ve bu, Siri saat kadranını eski moda haline getiriyor. Hala biraz belirsiz olsa da, önümüzdeki yıl durumun değişeceği kesin değil. 

2017’de Siri kadranı piyasaya sürüldüğünde, tamamen yeni bir Apple Watch arayüzü gibiydi. Wired dergisindeki David Pierce’ın 2015 yılındaki yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Lynch ve ekibi, saat yazılımını yeterince hızlı hale getirebilmek için iki kez yeniden tasarlamak zorunda kaldı. Yazılımın erken bir versiyonu, bilgileri zaman sırasına göre üstten alta akıtarak sunuyordu. Bu fikir dışarı çıkmadı; 24 Nisan’da piyasaya sürülecek olan fikirler, kullanıcının bir şeye değer verip vermediğini anlamak için harcadığı zamanı kısaltmayı hedefliyor.”

watchOS 10 Siri saat kadranına benzer bir sistem kullanıyor

watchOS 10’daki yeni widget sistemi, Siri saat kadranına çok benziyor. Herhangi bir saat kadranından yukarı kaydırarak günü ve tarihi, saat kadranınıza bağlı olarak analog veya dijital saatini ve dikey kaydırılabilir bir widget görüntüsünü görebilirsiniz. Widget’ların sıralamasını düzenleyebilir, istemediklerinizi kaldırabilir, önem verdiklerinizi sabitleyebilir ve uygulamaların güncellenmesiyle daha fazla widget ekleyebilirsiniz. Burada önemli olan, widget’ların herhangi bir saat kadranıyla çalışmasıdır. Ancak Siri saat kadranı bunun dışında. Bunun nedeni olarak, widget’ları kullanmak için kaydırma veya yukarı kaydırma yönteminin, Siri kadranında gezinme şeklinizle tamamen çelişmesidir.

Bu açıklama, watchOS 4 ile piyasaya sürülen Siri saat kadranı için oldukça iyi bir tanımlama. Diğer saat kadranları gibi, yukarıdan aşağıya kaydırarak Bildirim Merkezi’ni açabilir ve aşağıdan yukarı kaydırarak Kontrol Merkezi’ni açabilirsiniz. Ancak Siri saat kadranında çevrildiğinde, zaman çizelgesi dikey bir kart listesi şeklinde görüntüleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz