Ana Sayfa Apple Apple, Vision Pro’nun baş, bilek ve işaret parmağı denetimleriyle erişilebilirlik özelliklerini öne...

Apple, Vision Pro’nun baş, bilek ve işaret parmağı denetimleriyle erişilebilirlik özelliklerini öne çıkarıyor

0
Vision Pro

Apple’ın yeni Vision Pro kulaklık seti, varsayılan olarak göz ve el hareketleriyle kontrol ediliyor. Ancak erişilebilirlik ihtiyaçları olanlar için VoiceOver, Pointer Control ve Dwell Control gibi özellikler, kullanıcıların visionOS ile farklı şekillerde etkileşimde bulunmasını sağlayacak. Geliştiriciler için bir WWDC oturumunda Apple, bu özellikler hakkında daha fazla ayrıntı sağladı.

Odaklanmaya yardımcı olan erişilebilirlik özelliği olan Guided Access de Vision Pro’da mevcut. Bu özellik, visionOS’u aynı anda yalnızca bir uygulamaya kısıtlayarak dikkat dağınıklığını en aza indirmeyi amaçlıyor. Diğer uygulamaların arka plana alınmasını, gereksiz UI öğelerinin kaldırılmasını ve dikkat dağıtabilecek donanım düğmesi etkinliklerinin bastırılmasını da içeriyor.

Apple’ın ekran okuyucusu VoiceOver, Vision Pro’da kullanılabilecek. Kullanıcılar, visionOS’ta VoiceOver kısayolu kurabilecek ve özelliğin Digital Crown’ın üç kez basılmasıyla etkinleştirilmesine izin verebilecek.

Vision Pro, 2024’ün başlarında ABD’de 3.499 dolar fiyatla piyasaya sürülecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz