Ana Sayfa Haberler iOS 17 En İyi Beş Özelliği

iOS 17 En İyi Beş Özelliği

0

Apple’ın tüm yazılım duyuruları, Apple Vision Pro tarafından biraz gölgede bırakılmış olsa da, ‌iOS 17‌ ile birlikte gelen birçok kullanışlı değişiklik bulunacak. Bu değişiklikler, bu sonbaharda yayınlandığında iPhone kullanıcılarının en çok heyecanlanacağı ve ilgi duyacağı beş özelliği içeriyor.

Canlı Sesli Mesaj

Bazen sesli mesajın var olduğunu bile unutuyor olabilirsiniz. ‌iOS 17‌ ile birlikte, biri aradığında ve bir sesli mesaj bıraktığında, kilit ekranınızda canlı bir transkript görüntüleyebileceksiniz. Eğer önemli bir şey söyleyecekleri varsa, o anda aramayı hemen cevaplayabileceksiniz.

Uyku Modu

Uyku modu Apple Watch için Nightstand moduna benzer bir özelliktir. Telefonunuzu yatay olarak bir şarj cihazına yerleştirdiğinizde, bir tam ekran görüntü etkinleştirilir. Bu ekran, takviminiz, saat, hava durumu detayları ve hatta Canlı Etkinlikler gibi bilgileri anlık olarak gösterir. StandBy özelliği, iPhone 14 Pro’nun her zaman açık ekranıyla en uyumlu şekilde çalışırken, daha eski iPhone modellerinde ekranın üzerine dokunarak kullanılabilir.

Etkileşimli widget’lar

Ev Ekranı ve Kilit Ekranı’ndaki widget’lar artık etkileşimli hale geldi, bu da onları daha kullanışlı kılıyor. Uygulama açmanıza gerek kalmadan Hatırlatıcıları işaretleyebilir, müzik çalma işlemlerini kontrol edebilir, HomeKit cihazlarını etkinleştirebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Klavye güncellemeleri

Otomatik düzeltme, ne söylemek istediğinizi daha iyi tahmin eden yeni bir makine öğrenimi modeli kullanıyor. Boşluk çubuğuna dokunarak kelimeleri daha hızlı tamamlayabilir ve bazı durumlarda tüm cümleleri doldurabilirsiniz. Bir kelime düzeltildiğinde altı çizili olarak gösteriliyor ve otomatik düzeltme hata yaparsa, yazdığınız orijinal kelimeye geri dönmek için üzerine dokunabilirsiniz.

Apple TV üzerinde FaceTime

Eğer hiçbir zaman FaceTime için daha büyük bir ekran istemişseniz, şanslısınız, çünkü ‌iOS 17‌ ve tvOS 17 ile Apple TV üzerinde FaceTime kullanabilirsiniz. Süreklilik Kamerası özelliği sayesinde, iPhone’un kamerasını Apple TV’ye bağlayarak FaceTime görüşmelerinizi yapabilir ve görüntüyü televizyonun büyük ekranında görebilirsiniz. Center Stage gibi tüm normal FaceTime özellikleri çalışır ve birden fazla kişiyle yapılan aramalar için mükemmel bir ayarlama sunar. Apple TV üzerindeki FaceTime, hareketlerle kalpleri, balonları, lazer ışınlarını ve yağmuru etkinleştirebileceğiniz yeni FaceTime efektleriyle uyumlu olarak çalışıyor.

‌iOS 17‌ ile gelecek olan Journal uygulamasına da onurlu bahsedelim; ancak, bu uygulama ilk ‌iOS 17‌ sürümünün bir parçası olmadığı için listede yer almıyor. Journal uygulaması, her gün düşüncelerinizi ve etkinliklerinizi kaydetmenize olanak tanıyacak ve size ilham vermek için Apple tarafından sağlanan ipuçları sunacak.

‌iOS 17‌’de bilinmesi gereken birçok diğer özellik de bulunuyor, bunlar arasında sizi aradıklarında insanların ne gördüğünü özelleştirmek için eğlenceli bir seçenek, kişilerle iletişim bilgilerini daha hızlı paylaşmak, Mesajlar üzerinde iyileştirmeler, ruh hali takibi, paylaşılan parolalar, Safari gizli tarama penceresini kilitleme seçeneği, AirTag paylaşımı ve daha fazlası bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz