Ana Sayfa Haberler iOS 17 uygulamaları, kullanıcıların gizli özellikleri keşfetmelerini sağlayan ipuçları sunabilir

iOS 17 uygulamaları, kullanıcıların gizli özellikleri keşfetmelerini sağlayan ipuçları sunabilir

0

Apple, WWDC etkinliğinde iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 ve tvOS 17 için yeni bir TipKit çerçevesi duyurdu. Bu çerçeve, geliştiricilere uygulamalarında ipuçları sunma imkanı sağlayacak. İpuçları, gizli özellikleri ortaya çıkarmak, yeni özelliklere dikkat çekmek, bir görevi daha hızlı gerçekleştirmenin yöntemlerini göstermek gibi konularda kullanılabilecek.

İpuçları, bir uygulamadaki bir düğme veya diğer kullanıcı arayüzü elemanının yanında zamanında belirerek özellikler hakkında bağlamsal bilgi sağlayabilir. Elbette, uygulamalar zaten kendi ipuçlarını ve yardımcı bilgilerini sunabilir, fakat Apple şimdi tutarlı bir tasarıma sahip yerel bir çözüm sunuyor. TipKit’e ilgi duyan geliştiriciler için Apple’ın TipKit hakkında daha fazla detay içeren bir WWDC oturumu bulunuyor, fakat henüz belgelendirme mevcut değil.

iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 ve tvOS 17, bu yılın ilerleyen aylarında halka sunulacak ve daha fazla uygulama önümüzdeki aylarda TipKit’i benimsemeye başlayacak. Tüm güncellemeler şu anda ücretsiz bir Apple geliştirici hesabı olan herkes için beta olarak kullanılabilir durumda, ve halka açık beta sürümleri Temmuz ayında kullanıma sunulacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz