Ana Sayfa Apple Gurman: Apple, M3 Yonga ile 15 inçlik MacBook Air üzerinde çalışıyor!

Gurman: Apple, M3 Yonga ile 15 inçlik MacBook Air üzerinde çalışıyor!

0

Apple, M3 çipli 13 inçlik ve 15 inçlik MacBook Air modelleri üzerinde çalışıyor. Gurman, güncellenmiş dizüstü bilgisayarların 2024 yılında piyasaya sürülmesini bekliyor.

Mevcut 13 inç MacBook Air, Haziran 2022’de duyuruldu, 15 inçlik model ise geçtiğimiz hafta tanıtıldı. Her iki model de şu anda M2 çipi tarafından destekleniyor ve TSMC’nin 5nm işlemine dayanıyor. M3 çipi ise TSMC’nin 3nm işlemine dayanacak şekilde üretilecek ve önemli ölçüde performans ve güç verimliliği iyileştirmeleri sunacak. Gurman, M3 çipinin M2 çipiyle benzer CPU ve GPU çekirdek sayılarına sahip olacağını belirtti.

15 inçlik MacBook Air, 1.299 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor ve 13 inçlik modele kıyasla daha büyük bir ekran ve dört yerine altı hoparlör içeriyor. Apple, dizüstü bilgisayarların aynı pil ömrüne sahip olduğunu ve aynı genel tasarıma sahip olduğunu ifade ediyor.

Gurman, M3 çipi ile geliştirilen yeni iMac ve 13 inç MacBook Pro modellerinin de olduğunu tekrar belirtti. Yeni iMac’in, hâlâ M1 çipine sahip olan 2020 modeliyle benzer bir tasarıma sahip olarak önümüzdeki yılın başında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

15 inçlik MacBook Air şu anda sipariş edilebilir durumda ve bu Salı günü piyasaya sürülecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz