Ana Sayfa Apple Apple, 2025’in sonuna kadar daha uygun fiyatlı bir Vision Pro versiyonunu piyasaya...

Apple, 2025’in sonuna kadar daha uygun fiyatlı bir Vision Pro versiyonunu piyasaya sürme hedefini koruyor

0

Apple, bu hafta WWDC’de yeni Vision Pro mekansal bilgisayarını resmi olarak duyurdu ve bunun fiyatının 3.500 dolar olduğunu açıkladı. Vision Pro’nun erken 2024’te piyasaya sürülmesi planlanmıyor, ancak Apple hala ürünün daha uygun fiyatlı bir versiyonu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bloomberg’dan Mark Gurman’ın Power On bülteninin en son sayısında, Apple’ın 2025 yılı sonuna kadar daha uygun fiyatlı bir AR/VR mekansal bilgisayar ürünü çıkarmayı hedeflediği bildiriliyor. Aynı zamanda Apple, performansı daha da iyileştirmek için içeride daha hızlı bir işlemci bulunan yeni bir Vision Pro versiyonu üzerinde çalışıyor.

Artık Vision Pro ismini bildiğimize göre, Gurman daha uygun fiyatlı versiyonunun basit bir şekilde “Apple Vision” veya belki de “Apple Vision One” gibi bir isim alabileceğini düşünüyor. Ancak Apple nasıl bir fiyat düşüşü sağlayacak? Gurman’ın birkaç fikri var.

İlk Vision Pro versiyonunda en pahalı bileşenler M2 ve R1 çipler, iki adet 4K mikro-LED ekran ve kamera ve sensör donanımlarıdır. Maliyetleri düşürmek için Apple “daha düşük kalitede ekranlar” kullanabilir, daha düşük özelliklere sahip bir işlemci ve daha küçük bir kamera ve sensör dizisi kullanabilir. Şirket ayrıca kullanıcıları, ses için kendi AirPods Pro’larını kullanmaya yönlendirmek adına kulaklığın kendisinden mekansal ses hoparlörlerini çıkarabilir.

Apple, ayrıca daha basit bir baş bandı tasarımı kullanabilir, Vision Pro’daki hoparlörlere sahip kayış yerine mekansal ses için AirPods’ları gerektirebilir, fiziksel olarak otomatik IPD (göz mercekleri arasındaki mesafe) ayarına geçebilir ve 3D kamera gibi özellikleri çıkarabilir. Daha sofistike bir üretim süreci, ölçek ekonomileri ve daha ucuz bir çerçeve ile birleştiğinde Fiyat konusunda Apple’ın birkaç yüz dolarlık bir indirim yapabileceği söyleniyor.

Ancak Gurman, Apple’ın muhtemelen taviz vermeyeceği birkaç nokta olduğunu belirtiyor:

Bir kullanıcının gözlerini göstermek için kullanılan EyeSight adlı dış ekran ve göz ve el takip sistemi, Apple Vision için bir iPhone için dokunmatik ekran kadar önemlidir. Daha uygun fiyatlı bir modelde bu özelliklerin korunması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz