Ana Sayfa Haberler Apple, Windows oyunlarını Mac’e taşımaya yardımcı olmak için bir araç yayınladı

Apple, Windows oyunlarını Mac’e taşımaya yardımcı olmak için bir araç yayınladı

0

WWDC etkinliğinde Apple, oyun geliştiricilerinin Windows oyunlarını Mac’e taşımalarını kolaylaştıran heyecan verici yeni bir araç takımını duyurduğunu açıkladı. Bu güncelleme, geliştiricilere mevcut Windows oyunlarını Mac üzerinde çalıştırma ve performanslarını değerlendirme imkanı sunuyor. Apple’ın beta sürümü halihazırda Apple Geliştirici web sitesinden indirilebilir durumda.

Geliştiricilere yönelik bir diğer önemli gelişme, Apple’ın M1 Yonga’sıyla uyumlu çalışan yeni Metal shader dönüştürücü oldu. Bu dönüştürücü, Windows oyunlarının shader’larını ve grafik kodunu Apple silikonlu Mac’lere uyumlu hale getirmeyi kolaylaştırıyor. Apple’a göre, bu araç takımı ve dönüştürücü, oyunları Mac’e taşıma sürecinde aylar süren çalışmaları sadece birkaç güne indirerek geliştiricilerin işini önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Windows oyunlarını Mac platformuna taşımak isteyen geliştiriciler, Apple’ın “oyununuzu Mac’e taşıyın” adlı video serisini inceleyebilirler. Ayrıca, Apple’ın web sitesinde, geliştiricilere yönelik çeşitli oyun teknolojileri ve araçları hakkında bilgi içeren bir sayfa bulunuyor. Bu kaynaklar, geliştiricilerin Mac platformunda oyun geliştirme sürecinde rehberlik edici olabiliyor.

Apple, Mac üzerinde yüksek kaliteli oyun deneyimini artırmaya odaklandığına işaret ediyor. Örneğin, yakın bir zamanda piyasaya sürülecek olan macOS Sonoma güncellemesi, geçici olarak oyunlar için CPU ve GPU performansını önceliklendiren bir Oyun Modu özelliği sunacak. Bu mod aynı zamanda AirPods ses gecikmesini azaltırken, Bluetooth örnekleme hızını ikiye katlayarak popüler üçüncü taraf oyun kumandalarıyla giriş gecikmesini minimize etmeyi hedefliyor.

Apple’ın WWDC’de duyurduğu yeni araç takımı ve geliştirmeler, Mac kullanıcılarına daha fazla oyun seçeneği ve yüksek performanslı oyun deneyimi sunmayı hedefliyor. Geliştiricilere sağladığı kaynaklar ve kolaylaştırdığı taşıma süreciyle Apple, Mac platformunda oyun geliştirmeyi daha erişilebilir hale getiriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz