Ana Sayfa Öne Çıkanlar Yeni Mac Pro’nun Grafik Kartı Desteği Yok: Apple Yöneticisi Açıklıyor

Yeni Mac Pro’nun Grafik Kartı Desteği Yok: Apple Yöneticisi Açıklıyor

0

Yeni Mac Pro, altı adet kullanılabilir PCI Express genişletme yuvasına sahip olmasına rağmen artık grafik kartlarıyla uyumlu değil. Bunun yerine, grafik işlemesi tamamen M2 çipi tarafından gerçekleştiriliyor. M2 çipi, 192GB’a kadar birleşik belleğe erişebilen 76 çekirdekli bir GPU içeriyor.

Apple’ın donanım mühendislik başkanı John Ternus, geçen hafta Daring Fireball’un John Gruber ile yaptığı bir röportajda bu konuya kısaca değindi ve Apple silikon için genişletilebilir GPU desteğini takip etmediklerini açıkladı.

“Temel olarak, mimarimiz bu paylaşılan bellek modeli etrafında inşa edildi ve bu optimizasyona odaklandık, bu yüzden başka bir GPU’yu nasıl dahil eder ve sistemlerimizi optimize ederiz tam olarak net değil,” dedi Ternus Gruber’a. “Bu, takip etmek istediğimiz bir yönelim olmadı.”

Yeni Mac Pro’nun Intel tabanlı modele kıyasla başka bir kısıtlaması, birleşik belleğin M2 Ultra çipe lehimli olması nedeniyle kullanıcı tarafından yükseltilebilir RAM’in eksikliği olarak ortaya çıkıyor. Ayrıca, Intel tabanlı model, Apple silikon modelinin maksimum 192GB’sinin 8 katı olan 1.5TB RAM ile yapılandırılabiliyor.

Yeni Mac Pro ve birleşik mimarisi elbette avantajlara sahip. Örneğin, Apple, yeni Mac Pro’nun belirli gerçek dünya iş akışları için Intel tabanlı modele kıyasla 3 kat daha hızlı olduğunu belirtiyor. Video transkodlama ve 3D simülasyonlar gibi işlemlerde, Apple, yeni Mac Pro’nun performansının yedi Afterburner kartına sahip bir Intel tabanlı modele denk olduğunu ifade ediyor. Genel CPU performansı için, temel model olan 6.999 dolarlık yeni Mac Pro, 28 çekirdekli bir Intel tabanlı Mac Pro’ya kıyasla 2 kat daha hızlıdır ve fiyatı 12.999 dolardan başlıyor.

Yeni Mac Pro şu anda sipariş verilebilir durumda ve salı günü mağazalarda satışa sunulacak. PCI Express genişletme ihtiyacı olmayan müşteriler, daha uygun bir fiyatla yapılandırılan M2 Ultra çipine sahip Mac Studio modelini değerlendirmelidir. Mac Studio, Mac Pro’dan 3.000 dolar daha uygun bir fiyatla sunuluyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz