Ana Sayfa Apple Apple yöneticileri, 15 inçlik MacBook Air’in yapılma nedenini ve en büyük zorluğu...

Apple yöneticileri, 15 inçlik MacBook Air’in yapılma nedenini ve en büyük zorluğu paylaştı

0

Apple’ın 15 inçlik MacBook Air’in arkasındaki iki liderle yapılan yeni bir röportaj, yeni dizüstü bilgisayar hakkında ilginç arka plan detaylarını ortaya koyuyor. İşte onu yapmanın en büyük zorluğu, Apple’ın 15,3 inçlik boyutunu nasıl belirlediği, MacBook Air serisini genişletme kararı almasının nedenleri.

Apple’ın donanım mühendisliği başkan yardımcısı Kate Bergeron ve Apple’ın Mac ürün pazarlama ekibinden Laura Metz, Tom’s Guide’dan Mark Spoonauer ile konuştu.

İlk soruya verilen cevapta Apple’ın neden 15 inçlik bir MacBook Air çıkarma kararı aldığıyla ilgili bir sürpriz yok: rekabet ve talep. Metz, pazarda 15 inçlik ekranlı birçok PC dizüstü bilgisayar olduğunu gözlemlediklerini paylaştı. Bu nedenle, daha büyük bir ekran için MacBook Pro’nun performansına ihtiyaç duymayan kullanıcılarının olduğunu biliyorlardı. Onlar için tüm bu yetenek ve performansa gerek yoktu ve Apple silikonu ile bu konuya bakmak için harika bir fırsat olduğunu düşündü.

Tam ekran boyutunu seçerken, Bergeron, Apple’ın sadece 15 inç yerine tam olarak 15.3 inçlik daha büyük bir ekran boyutunu tercih etme nedenini açıkladı: Büyük bir anakart camının üzerine sığdırabilecekleri panel sayısını optimize etmek için ekibiyle yakın bir şekilde çalıştılar. Böylece, 15 inçlik bir aralıkta olmak istediklerini biliyorlardı, ancak diğer camı bu boyuta keserek tam olarak 15.3 inçe kadar genişletebilecek bir fırsat yakaladı. Bu şekilde ideal noktaya ulaşabildiler ve hatta müşterilerin gerçekten takdir edeceği biraz daha büyük bir boyuta çıkabildi.

İnceliğe gelince, Bergeron, 15 inçlik modelin başlangıçta 13 inçlik MacBook Air ile aynı 11.3 mm kalınlığında olmasını hedeflediklerini belirtti. Sonunda 11.5 mm’de oldukça yakın bir sonuç elde etti. Bunun neden biraz daha kalın olduğunu açıklarken, takımın gerçekten odaklanması gereken önemli şeylerden birinin büyük ekran boyutunda güvenilirlik performansı ve dayanıklılık olduğunu ifade etti. LCD’nin yapısal olarak çok sağlam olması gereken bir ekran olduğunu belirtti ve bu nedenle paneli şase parçasına yapıştırmak için yapısal bir yapıştırıcı kullandıklarını söyledi.

Yapısal sağlamlık ve dayanıklılıktan bahsederken, dünyanın en ince 15 inçlik dizüstü bilgisayarını mühendislik etmenin en büyük zorluğunun bu olduğu ortaya çıktı. Bergeron, bunun insanların tahmin ettiğinden çok daha zor bir mühendislik zorluğu olduğunu açıkladı. Bu sistemde, ürünün sadece tutulduğunda köşesinden tutularak sert ve dayanıklı olduğundan ve herkesin bizi beklediği Apple kalitesini gerçekten sunduğundan emin olmak istediklerini belirtti. Bu deneyimi harika hale getirmek için ellerinden gelen her şeyi yapmak istediklerini ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz