Ana Sayfa Haberler Zuckerberg’den Tim Cook’u küplere bindiren açıklama!

Zuckerberg’den Tim Cook’u küplere bindiren açıklama!

0
Mark Zuckerberg Vision Pro

Apple, geçtiğimiz 5 Haziran’da ABD’de düzenlediği WWDC 23 etkinliğinde akıllı telefonları, bilgisayarları, tabletleri ve saatleri için geliştirdiği yeni işletim sistemi sürümlerini ve özelliklerini tanıttı. Fakat bu etkinlikte tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başaran bir ürün daha tanıtıldı. O da AR ve VR kavramlarını tek cihazda buluşturan Vision Pro oldu. Bu alanda metaverse ile rakip olan Mark Zuckerberg ise Vision Pro hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Mark Zuckerberg’ün Apple’ın Vision Pro hakkında düşünceleri

Mark Zuckerberg, Apple’ın Vision Pro’nun tanıtımından etkilenmediğini söyledi. The Verge’in izlediği Meta çalışanlarıyla yapılan bir şirket içi toplantıda, CEO, Apple’ın cihazının Meta’nın “zaten keşfettiğini” bunun büyük bir teknolojik ilerleme olmadığını ve insanların cihazı nasıl kullanacaklarına ilişkin vizyonlarının “istediği şey” olmadığını belirtti. Ayrıca, Meta’nın yaklaşan Quest 3 headset’i Vision Pro’nun 3.499 dolarlık fiyat etiketine karşı 499 dolarlık daha uygun bir fiyatla çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması fırsatını sunduğunu belirtti.

Zuckerberg, 2020’den bu yana şirketin Menlo Park, California’daki merkezinde toplanan çalışanlara, “Yaptıkları tanıtım, şirketlerimizin vizyon farkını gerçekten önemli bir şekilde ortaya koyuyor” dedi. Zuckerberg, Quest’in “insanların yeni yollarla etkileşimde bulunmasını ve daha yakın hissetmelerini” sağladığını ve aynı zamanda “aktif olmak” anlamına geldiğini belirtti.

Apple’ın WWDC ana konuşmasını anlatırken, “Buna karşılık, gösterdikleri her demo, kendi kendine koltukta oturan birisiydi” dedi. “Yani, bu bilgisayarın geleceğine ilişkin bir vizyon olabilir, ama benim istediğim bu değil.”

Zuckerberg şimdi rahat nefes alıyor olabilir, ancak Meta, Apple’ın duyurusuna kadar kesinlikle gergindi. Cihazın sonbahara kadar teslim edilememesine rağmen, Quest 3’ü birkaç gün önce duyurdu.

Meta, uzun zamandır sanal ve artırılmış gerçeklik alanında lider bir konumda olmaya çalışıyor ve bu çabalara yıllık milyarlarca dolar yatırım yapıyor, bu da bazı yatırımcılar arasında endişeye neden oluyor.

Apple’ın kulaklığının tanıtılması büyük bir rekabet tehdidi oluşturuyor. Meta, VR oyun ve fitness alanında erken başarı elde etti, ancak Apple’ın hedeflediği daha üst düzey ve genel bilgi işlem pazarına ulaşmada zorlandı üstelik geçen yılki Quest Pro’nun çoğunlukla başarısız olduğu düşünülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz