Ana Sayfa Apple Mac Pro vs Mac Studio: Aradaki fark ne?

Mac Pro vs Mac Studio: Aradaki fark ne?

0

Geçtiğimiz hafta, 2023 Mac Pro ve 2023 Mac Studio arasındaki dört farkı vurguladık bunların en önemlisi olan Mac Pro PCI kart yuvalarını da bahsettik. Ayrıca, bu yuvalara takılamayacak. Apple, bunu onayladı ve kullanabileceğiniz kartları listeledi.

Yedi yuvadan biri, Apple I/O kartı tarafından kullanılıyor ancak eğer beş porttan hiçbirine ihtiyacınız yoksa bunu çıkarabilirsiniz…

2023 Mac Pro ve 2023 Mac Studio: Muazzam Benzerlikleriyle Adeta Birbirinden Ayrışmayan Mucizeler!

Eğer bu makine diğer seçeneklerden daha güçlü olmayacak ve satın alındıktan sonra yükseltilemezse, şu soru sorulmalı: Apple, etkili bir şekilde anlamsız bir hale getirmiyor mu?

Şimdi umabileceğimiz en iyi şey, daha iyi soğutma sayesinde Mac Studio’dan daha iyi sürekli performans sunacak ve daha kullanışlı genişletilebilir depolama sağlayacak bir makine.

Gerçekten de, geçtiğimiz hafta 2023 Mac Pro’nun aslında 2023 Mac Studio ile temelde aynı makine olduğunu gösterdik, sadece daha büyük bir kutuda. Bununla birlikte, ikisi arasındaki az sayıdaki farkı vurguladık, bunlardan biri de Mac Pro’nun PCI kart yuvalarıydı.

CPU, GPU veya Belleği Yükseltemezsiniz!

Önceden belirtmek gerekirse, Apple’ın tek bir sistem çipi içinde her şeyi birleştiren Apple Silicon mimarisi nedeniyle CPU, GPU veya belleği yükseltemezsiniz. Bazıları GPU yükseltmelerinin mümkün olup olmadığını merak etti, ancak Apple bu konuda bir onay vermedi.

GPU, M2 Ultra çipine entegre edilmiştir ve PCIe grafik kartları veya MPX modülleri gibi ek grafik işlemcilerini desteklemez. Mac Pro’nuzu satın alırken GPU çekirdek sayısını yapılandırabilirsiniz.

2023 Mac Pro PCI kart yuvaları için seçenekler

Mac Pro’nuzda, fiber kanal kartları, fiber ağ kartları, video ve ses I/O kartları, depolama kartları ve ethernet kartları gibi çeşitli PCIe kartlarını kurabilirsiniz. Ancak, şirket, bu kartların macOS sürücüsüne ihtiyaç duyup duymadığını ve kart üreticisi tarafından desteklenip desteklenmediğini kontrol etmeniz gerektiğini belirtiyor.

Bazı insanlar, tüm yuvaların tam olarak kullanıldığında güç sınırlamaları hakkında endişelerini dile getirdiler. Çünkü her yuva sadece 75W güç sağlayabilir. Ancak Apple, bu konuda bir çözüm olduğunu ifade ediyor.

Her PCIe yuvası maksimum 75W güç sağlar. Ayrıca Mac Pro, toplamda 300W AUX güç sağlamak için iki adet 6-pin (her biri 75W) ve bir adet 8-pin konektöre sahiptir. Eğer PCIe kartınız ek güç gerektiriyorsa, Belkin Aux Power Kablosunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, eğer yedi yuvalı olanları kullanmanız gerekiyorsa, Apple I/O kartını çıkarabilirsiniz. Mac Pro, önceden yüklenmiş olarak Apple I/O kartını yedinci yuvada içerir. Bu kartta, yüksek empedanslı kulaklık desteği sunan bir 3.5 mm kulaklık jakı, iki adet HDMI portu ve iki adet USB-A portu bulunuyor. Apple I/O kartı başka bir yuvaya kurulamaz, ancak onun yerine başka bir yarı uzunlukta, x4 PCIe kartı takabilirsiniz.

Yine de, fiyat farkı ve sınırlı işlevselliğe sahip PCI yuvaları göz önüne alındığında, 2023 Mac Pro’nun daha niş bir ürün olduğu açıktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz