Ana Sayfa Apple Mac sahipleri dikkat: Bu sorun için güncelleme bekleniyor! 

Mac sahipleri dikkat: Bu sorun için güncelleme bekleniyor! 

0

Apple bugün yayımlanan bir destek belgesinde, 2023 Mac Pro’dan sonra bilgisayar uyandığında bazı SATA sabit disklerin beklenmedik şekilde bağlantısının kesilebileceğini belirtti. Apple, bu sorunun farkında ve gelecekteki bir macOS güncellemesinde düzelteceğini ifade etti.

2023 Mac Pro Modellerindeki SATA Bağlantı Sorunu Apple Kullanıcılarını Endişelendiriyor

Apple’ın açıklamasına göre, Mac Pro SSD depolama ile yapılandırılmış olsa da dahili sabit diskleri bağlamak için SATA bağlantı noktaları bulunur ve bir hatadan dolayı bazı diskler beklenmedik şekilde bağlantılarını kaybedebilir.

Apple, “Belirli modellerdeki dahili SATA diskler, Mac’inizin uyandıktan sonra beklenmedik şekilde bilgisayarınızdan ayrılabilmektedir” dedi. “Bu durum, Mac’inizin otomatik olarak uyku moduna geçmesi veya manuel olarak uyku moduna almanız durumunda ortaya çıkıyor. Eğer diskinizin düzgün bir şekilde çıkarılmadığına dair bir mesaj görüyorsanız, Mac’inizi yeniden başlatarak diski tekrar bağlamanız mümkün.

Geçici bir çözüm olarak, kullanıcılar Mac Pro’nun otomatik olarak uyku moduna geçmesini engellemek için Sistem Ayarları uygulamasını açarak Ekranlar Gelişmiş… bölümüne gidip “Ekran kapalıyken otomatik uyku modunu engelle” seçeneğini aktif hale getirebilir.

Salı günü piyasaya sürülen yeni Mac Pro, Apple’ın M2 Ultra çipine sahip. Masaüstü kulesi, 2019 modeli Intel tabanlı modele benzer bir tasarıma sahip olmasına rağmen, grafik kartı desteği ve kullanıcı tarafından yükseltilebilir RAM desteği Apple’ın birleşik mimarisi olan Apple silikonundan dolayı bulunmamaktadır. PCIe genişletme ihtiyacı olmayan müşteriler, Mac Studio modelini düşünmeli.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz