Ana Sayfa Haberler iOS ana ekranı için iki yeni Bing widget’ı eklendi

iOS ana ekranı için iki yeni Bing widget’ı eklendi

2
bing widget

Popüler bir arama motoru olan Bing, iOS ana ekranları için iki yeni widget ekledi ve iPhone kullanıcılarının widget seçeneklerini genişletti. Son zamanlarda hepimizin hayatına dahil olan ChatGPT, bu özellik sayesinde kullanıcıların erişimini kolaylaştırıyor. Çünkü bu widget’lar, kullanıcıların OpenAI’nın ChatGPT sohbet yapay zeka chatbotuyla etkileşime geçebileceği Bing Chat’e hızlı erişim sağlıyor. Android kullanıcıları zaten Bing’in dahil olduğu 14 widget’a sahipti ve bu iki widget şimdi iPhone’larda da kullanılabilir. Bu widget’lardan biri arka plan olarak duvar kağıdı kullanırken diğeri düz mavi bir arka plana sahip.

iPhone’unuzun ana ekranına bir Bing widget’ı eklemek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Cihazınızın ana ekranında boş bir alanı uzun basılı tutun, ikonlar sallanmaya başlayacak.
  2. Ekranın sol üst köşesindeki “+” şeklindeki butona dokunun. Bu sizi mevcut iOS widget’larının listelendiği sayfaya götürecek.
  3. Bing listesini bulmak için aşağı kaydırın ve üzerine dokunun. İlk mavi arka planlı Bing widget’ı görüntülenecek.
  4. İkinci Bing widget’ını görmek için sola kaydırın.
  5. Tercih ettiğiniz widget’ı seçin ve ekranda görünen “Widget Ekle” düğmesine dokunun. Bu, seçtiğiniz widget’ı ana ekranınıza ekleyecek.
  6. İşlemi tamamlamak için ekranın sağ üst köşesindeki “Tamam” şeklindeki butona dokunun.

iPhone’unuzun ana ekranında Bing uygulaması yüklendikten sonra, Bing Chat’e erişmek bir dokunuşla mümkün olacak. Bu widget’lara erişmek için Bing uygulamasının yüklü olması gerektiğini unutmayın. Widget’larla ilgili konuşurken, iPhone’da bu yıl iOS 17 ile etkileşimli widget’lar ekleneceğini de belirtmek gerekir. Daha önce bir widget’a dokunmak, ilgili uygulamayı açardı. Ancak iOS 17 ile birlikte kullanıcılar, bir widget üzerinden eylem yapabilecekler.

Widget’lar konusunda, Apple’ın Android’e yetişmeye çalıştığı bilinen bir gerçek. Android, ilk Android telefonu olan T-Mobile G1’in 2008’de piyasaya sürülmesiyle birlikte widget özelliğine sahipti. iPhone ise widget’ları ilk olarak 2020’de iOS 14 sürümüyle ana ekrana ekledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz