Ana Sayfa Haberler Apple Vision Pro, cerrahi operasyonlar sırasında kritik bir görevde yer alabilir

Apple Vision Pro, cerrahi operasyonlar sırasında kritik bir görevde yer alabilir

4
apple vision pro


Cerrahlar tarafından Apple Vision Pro’nun tıp alanında da faydalı olabileceği düşünülüyor. Bu karma gerçeklik headset’i, operasyonlar sırasında önemli veriler sağlayarak ameliyat sırasında hayati bilgilerin elde edilmesine yardımcı olabilir.

Genel cerrah Dr. Rafael Grossmann, robotik cerrahi geçmişi olan ve Google Glass kullanarak bir ameliyatı canlı yayınlayan ilk cerrahlardan biri olarak, Apple Vision Pro’nun doktorlara “üstün güçler” sağlayabileceğini düşünüyor. Bu sayede Vision Pro kullanılan operasyonların sıradan bir ameliyattan daha hızlı olabileceği de söz konusu.

Grossmann, şu anda kullandığı mevcut karma gerçeklik teknolojisi hakkında WMTV8’e yaptığı açıklamada, “Ameliyat odasında, gerçek zamanlı olarak size yardımcı olan karma gerçeklikte veri topluyorsunuz ve prosedürü gerçekleştirirken senkronize bir şekilde kullanıyorsunuz,” diyor.

“Teknoloji, aslında başınızı çevirmenize gerek kalmadan bilgisayarı yanınıza getirebilmenizi sağlıyor,” diye ekliyor. Uzamsal hesaplama kullanarak, ekranlar teorik olarak odanın herhangi bir yerinde olabilir ve cerrahi durumlarda, kullanıcının göz hizasında olabilir.

Ameliyatların ötesinde, Grossmann, Apple’ın gözlüğünün doktor ve hasta arasında daha fazla bağlantı sağlamak için başka yollarla kullanılabileceğini de öneriyor. Örneğin, dijital bir asistan, doktora not almak gibi temel görevleri yerine getirmek veya hasta kayıtlarından bilgi sunmak için gösterilebilir. Bu kullanım alanı, Vision Pro’nun asıl amacı olmasa da, sağlık alanında da büyük bir ilerlemeye sebep olduğunu görmek umut verici.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz