Ana Sayfa Haberler Sony videosunda gösterilen Vision Pro ekran çözünürlüğü

Sony videosunda gösterilen Vision Pro ekran çözünürlüğü

0
vision pro

Göz alıcı bir teknoloji olan Vision Pro ekran çözünürlüğü, rakiplerine kıyasla Apple’ı öne çıkaran birçok avantajdan sadece bir tanesi. Aslında, Sony’nin bu ekranları bir yıl önce tanıttığını öğrendik.

Apple’ın ekran teknolojisi için kullandığı terim biraz kafa karıştırıcı olabilir. Şirket, buna “mikro-OLED” diyor ve bazı insanların bunu mikroLED ile karıştırmasına neden oluyor. Aslında doğru terim “OLED on Silicon” olarak da bilinen OLEDoS’tur. Apple, bu konuda büyük ölçüde suçlanabilir. Ekranların OLEDoS teknolojisini kullandığını öğrenmek için küçük yazıları okumanız gerekiyor.

Ancak Sony’nin, bu ekranları üreten şirket olduğunu da belirtmek gerekiyor. Sony, buna “OLED Mikroekran” diyor. Vision Pro ekran çözünürlüğü, Sony’nin bir teknoloji gününde paylaştığı tanıtım videosunda sergilendi.

Kullanıcılar piksel noktalarını fark ettiğinde, bir ekranı izliyormuş gibi hissederler çünkü pikselasyon oluşur. Gerçekçi bir görsel deneyim için, büyütüldüğünde görünmez hale gelmesi gereken çok sayıda noktaya ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca, panel boyutu sınırlı form faktörüne uyacak kadar küçük olmalı.

Bu gereksinimleri karşılamak için, Sony, CMOS görüntü sensörlerinden elde edilen ince işleme ve gelişmiş paketleme teknolojilerini kullanarak ultra yüksek 4K-inç başına çözünürlüğe sahip bir 4K OLED mikroekran geliştirdi. Bu ekran, akıllı telefon OLED’ine kıyasla neredeyse 20 kat daha fazla piksel noktasına sahiptir.

“Gecikme süresi çözünürlük kadar önemli”

Sony, gecikme süresinin çözünürlük kadar önemli olduğunu söylüyor ve bu gecikmeyi onda birine kadar azaltma illüzyonunu yakalamak için kullanıcının nereye baktığına odaklanarak ve bu bölümü önceliklendirerek başarı elde ediyor.

Normalde bu çözünürlük için işleme süresi yaklaşık 0.1 saniye sürer. Ancak kullanıcının baş dönmesi hissini önlemek için bu sürenin 0.01 saniyeden daha kısa olması gerekiyor. Algılanan gecikme, birden fazla sensör verisini birleştirme ve gecikme telafi teknolojisi kullanılarak azaltılıyor. Görüntü, yansıtma öncesi kullanıcının başının en son pozisyonuna veya bakış yönüne göre ayarlanıyor ve kullanıcı için daha gerçekçi bir deneyim sunuyor.

Vision Pro ekran çözünürlüğü, teknoloji dünyasında bir dönüm noktası olarak kabul edilebilir ve bize geleceğin daha etkileyici ve benzersiz görsel deneyimler sunacağını gösteriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz