Ana Sayfa Haberler Apple, Vision Pro entegrasyonunu artırmak için iPhone 15’te geliştirilmiş Ultra Geniş Bant...

Apple, Vision Pro entegrasyonunu artırmak için iPhone 15’te geliştirilmiş Ultra Geniş Bant çipini kullanacak

0
Vision Pro

Apple, resmi olarak yeni Vision Pro platformunu bu ayki WWDC etkinliğinde duyurdu ve “2024’ün başlarına kadar” olarak çıkış tarihini belirledi. Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın iPhone’u Vision Pro ekosistemiyle daha iyi entegre etme planlarını detaylandıran yeni bir rapor paylaştı. Bu planların uygulamaları, bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkacak olan iPhone 15 ile başlayacak.

İyileştirilmiş UWB (Ultra-Wideband) özelliklerine sahip iPhone 15 Kuo’nun Twitter’da paylaştığı yeni bir gönderide, Apple’ın Vision Pro etrafında rekabetçi bir ekosistem oluşturma çabalarının bir parçası olarak iPhone’un “hırslı bir şekilde donanım özelliklerini yükselteceğini” belirtiyor. Kuo, “Ekosistem, Vision Pro için önemli başarı faktörlerinden biri ve bunun, diğer Apple donanım ürünleriyle entegrasyonu ve ilgili ana donanım özellikleri olan Wi-Fi ve UWB ile ilgili” diyor.

Bu sürecin ilk adımı, iddiaya göre iPhone 15 içindeki Ultra Wideband bantının güncellenmesi olacak. Kuo’ya göre iPhone 15, Apple’ın şu anda U1 çipi olarak adlandırdığı Ultra Wideband bandının daha verimli ve daha güvenilir olması için yeni bir versiyonunu kullanacak.

“iPhone 15, UWB’nin özelliklerinde bir yükseltme görecek ve üretim süreci 16nm’den daha gelişmiş 7nm’ye geçecek, bu da yakındaki etkileşimler için daha iyi performans veya azaltılmış güç tüketimi sağlayacak” diyor Kuo.

Apple’ın U1 çipi ilk olarak iPhone 11’de kullanılmaya başlandı ve o zamandan beri her iPhone modelinde yer aldı. U1 çipi ayrıca Apple’ın AirTag takip cihazında, Apple Watch Serisi 6 ve daha yeni modellerinde, HomePod mini’de, ikinci nesil tam boyutlu HomePod’da ve en yeni nesil AirPods Pro şarj kutusunda bulunuyor.

Apple, U1 çipini Bulma özellikleri, Aktarım, Hassas Konum Bulma, AirDrop ve daha birçok şey için kullanıyor. Kuo, geliştirilmiş bir U1 çipinin bu özelliklerin performansını artıracağına ve Vision Pro ile Apple’ın diğer ürünleri arasındaki entegrasyonda önemli bir rol oynayacağını öngörüyor

iPhone 16 Wi-Fi 7 ile birlikte gelecek

İlerisi düşünüldüğünde iPhone 16 ‘nın Wi-Fi 7 ile birlikte geleceği öngörülüyor. Böylelikle iPhone 16, Wi-Fi 7’yi destekleyecek ilk iPhone olacak. Kuo, “iPhone 16, aynı yerel ağ üzerinde çalışan donanım ürünlerin Apple’ın entegrasyonu için daha elverişli olacak olan Wi-Fi 7’ye yükseltileceğini açıklıyor. Analist, “iPhone 16’nın Wi-Fi 7’ye yükseltileceğini ve bu durumun Apple’ın aynı ağ üzerinde çalışan donanım ürünlerinin entegrasyonu ve daha iyi bir ekosistem deneyimi sağlamak için daha elverişli olacağını” söylüyor.

Wi-Fi 7, Wi-Fi teknolojisi için bir sonraki nesil olup, transfer hızlarında ve veri iletiminde büyük bir artış vadediyor. Hatta Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 7’nin sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri için sunacağı faydalara özellikle dikkat çekiyor.

Daha da heyecan verici olan şey, kullanıcıların gelecekte beklediği artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik içerikleri. Wi-Fi 7, tamamen etkileşimli içerikle yeni sanal dünyaları keşfetmek için birçok olasılık sunacak. Ultra yüksek hız ve algılanamayacak seviyelerde gecikme ile kullanıcılar, gerçeğe en yakın tepki süresi ve hayal gücümüzün ötesine çıkan yeni duyusal teknolojilerle bu dünyalara kendilerini kaptırabilirler.

Apple henüz Vision Pro headset içinde hangi tür donanımın bulunduğuna dair spesifik bilgiler sunmadı. Bununla birlikte, Vision Pro’nun bu bir sonraki nesil teknolojiyi kullanacağı açık ve Apple’ın gelecekte iPhone ve diğer cihazlarla derin bir entegrasyon sağlamayı umduğu görülüyor. 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz