Ana Sayfa Haberler iPadOS 17, Sahne Yöneticisi ve widget’larda yeni değişiklikler yaptı

iPadOS 17, Sahne Yöneticisi ve widget’larda yeni değişiklikler yaptı

0
ipadOS 17

Son iki haftanın büyük bir kısmında Vision Pro ve iOS 17 üzerinde yoğunlaşırken, Apple’ın iPad kullanıcıları için de bu yılın ilerleyen zamanlarında yeni bir güncelleme planı var. 

Sahne Yöneticisi güncellemeleri:

Apple, geçen yıl iPadOS 16 ve macOS Ventura’nın bir parçası olarak çoklu görev yapmanın yeni bir yolunu olan Sahne Yöneticisini duyurdu. Apple, iPadOS 17’nin bu yılki WWDC tanıtımında Sahne Yöneticisi’ne sadece kısa bir değinme yaptı, ancak değişiklikler aslında oldukça başarılı.

En büyük değişiklik, iPadOS 17’nin Sahne Yöneticisi ile pencere düzenlemesi ve yeniden boyutlandırma konusunda size çok daha fazla özgürlük sağlayacak. Hala Mac’teki kadar özgürlük olmasa da, başlangıçtaki Sahne Yöneticisi sürümünde sunulan sistemden çok daha iyi bir sistem olacak. Daha fazla esneklik ve üst üste binen pencereler için daha fazla destek bulunuyor.

Ayrıca, uygulama simgelerine Shift tuşuna basarak tıklayarak hızlı bir şekilde mevcut çalışma alanınıza pencereler ekleyebileceksiniz. Sadece bu tek değişiklik bile, en azından iPad’de Sahne Yöneticisi deneyimini kullanılabilir hale getirmek için yeterli büyüklükte. Üstelik bu sadece iPadOS 17 beta sürümü. Apple, iPadOS 17’nin bu sonbaharda herkese sunulmadan önce sistemi daha da geliştirmek ve iyileştirmek için bolca zamanı var.

Ana Ekran Widget’ları da genişletildi

Daha esnek Ana Ekran widget’larını Apple, iPad’e iki yıl önce iPadOS 15’in bir parçası olarak Ana Ekran widget’larını getirmişti. Bu yılki iPad güncellemesi ise daha fazla işlevsellik ve esneklik getiriyor. Öncelikle, widget’lar birbirleriyle etkileşimli hale geldi. Bu, ilgili widget için uygulamayı açmadan müzik çalmak, yapılacaklar listesindeki bir görevi tamamlamak gibi görevleri gerçekleştirmenizi sağlayacak. İnteraktif widget desteğine ek olarak, iPadOS 17 aynı zamanda Ana

Ekran özelleştirmesinde de büyük bir güncelleme yapılıyor. iPadOS 15 ve iPadOS 16’da, widget’lar sadece uygulama simgeleri etrafında ve birbirlerinin yanında yerleştirilebiliyordu. Örneğin, widget’lar ve uygulamalar arasında boşluk bırakamaz veya iPadOS 14’te birçok kişinin beğendiği widget şeridini iPad Ana Ekranında yeniden oluşturamazdınız.

Ancak iPadOS 17’de durum değişti. Artık iPad kullanıcıları widget’ları Ana Ekranın herhangi bir yerine yerleştirebilecek ve daha fazla özelleştirme yapabilecek. Bu, iPad’in yan tarafında widget şeridini yeniden oluşturabilme yeteneği de dahil olmak üzere bir dizi seçenek sunuyor.

Widget’lara eklenen bu özelleştirme ve etkileşim özelliği, onları çok daha kullanışlı hale getiriyor. Widget’larda etkileşim özelliği, iPhone’da olduğundan çok daha faydalı bir değişiklik. iPadOS hala macOS kadar esnek değil ve muhtemelen hiçbir zaman olmayacak. Ancak Apple, iPad için daha güçlü ve kapsamlı bir platform haline gelmesine yardımcı olabilecek değişiklikler yapıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz