Ana Sayfa Apple Watch Apple yöneticileri, watchOS 10 yenilikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

Apple yöneticileri, watchOS 10 yenilikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

0
watchOS yenilikler

Apple yöneticileri yapılan röportajda, yaklaşan watchOS 10 güncellemesindeki tüm değişiklikleri tartıştı ve yeniliklerin gerekçelerini kullanıcılara sundu.

Üçüncü taraf saat kadranlarının Apple Watch’ta kullanılabilirliği konusunda sorulan soruya Lynch, saat kadranının saatin ana ekranı olduğunu ve doğal olarak her şeyin güvenilir ve tutarlı bir şekilde çalışmasını istediklerini söylüyor. Apple kullanıcıları için büyük bir watchOS güncellemesi olduğunda saat kadranının hala çalışacağından endişe etmelerine gerek olmadığını, bununla ilgileneceklerini belirtiyor. Eğer üçüncü taraf kadranlar kullanılabilir olsaydı, Apple, bu yılki watchOS 10 yeniden tasarımı gibi işletim sistemlerinde değişiklik yaptıklarında saat kadranlarının çalışmaya devam edeceğini garanti edemeyeceklerini söylüyor. Yöneticiler ayrıca Apple’ın kullanıcılara saat kadranlarını özelleştirme ve üçüncü taraf uygulamaların sağladığı komplikasyonlarla geliştirme konusunda zaten gerekli esnekliği sunduğunu savunuyor. 

Her saat kadranının altındaki yeni mini widget’lar kullanıcılar için kolaylık sağlıyor. İnsanlar daha kolay ve hızlı bilgi istiyorlar. Bu yenilik de tam olarak bunu sunuyor. “Zaten Glances ve benzeri şeylere sahiptik. Ancak şimdi gerçekten kolay ve işlevsel bir ilerlemeye yol açtık.” diyor. WatchOS 10’da Digital Crown’a basılmasıyla Kontrol Merkezi açılacak ve çoklu görev uygulama geçişi artık taç şeklinde çift tıklamayla erişilebilir hale getirilecek.

Force Touch kullanımdan kaldırılabilir

Lynch ayrıca orijinal Apple Watch’taki Force Touch tasarım kararları hakkında da konuştu. Lynch, daha büyük Apple Watch ekranlarının, karmaşık gizli jestlere ihtiyaç duymadan eylemleri ortaya çıkarabilmelerini sağladığını belirtiyor.

“Nadiren ihtiyaç duyduğunuz özellikleri ekranın değerli alanını kaplamadan eklemek istedik,” diyor Lynch. “Bu yüzden daha fazla işlevi erişmek için daha sert basabileceğiniz bir fikir üzerinde durduk. Bu sorunumuzu çözdü. Ancak yeni bir sorun ortaya çıktı: ne zaman daha fazla işlevi çağırmanız gerektiğini göremiyordunuz ve tam olarak ne yaptığınızı bilmek zorundaydınız. Bu yüzden alternatifler aradık. Ve şimdi ekranlar önemli ölçüde daha büyük olduğu için, bilgiyi ve ek özellikleri göstermek için çok daha fazla yolumuz var.”

Ayrıca, watchOS 10’daki yeniliklerin kullanıcı geri bildirimleri ve talepleri üzerine şekillendirildiği ve Apple’ın kullanıcıların ihtiyaçlarını dikkate alarak ürünlerini geliştirmeye devam ettiği vurgulanıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz