Ana Sayfa Apple Apple, Wi-Fi 7 desteğini gelecek yıl iPhone’a getirmeyi planlıyor, işte bunun sizin...

Apple, Wi-Fi 7 desteğini gelecek yıl iPhone’a getirmeyi planlıyor, işte bunun sizin için anlamı

0
Wi-Fi 7

Ming-Chi Kuo, Apple’ın önümüzdeki yıl iPhone’da Wi-Fi 7 desteğiyle geleceğini planladığını bildirdi Bu, sadece hız ve güvenilirlik açısından değil, farklı Wi-Fi 7 cihazlarının birbiriyle etkileşim yeteneği açısından da büyük iyileştirmeler getirecek.

Wi-Fi 7 neler sunuyor?

  1. Dramatik hız artışı: Wi-Fi 7, Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 6E’ye kıyasla çok daha yüksek maksimum veri iletim hızları sunar. Wi-Fi 7, pik veri hızlarında 40Gbps’ye kadar ulaşabilir, Wi-Fi 6’dan dört kat daha hızlıdır.
  2. Artırılmış çoklu kullanıcılı MIMO akışları: Wi-Fi 7, çoklu kullanıcılı MIMO (multi-user, multiple input, multiple output) akışlarının sayısını Wi-Fi 6’ya kıyasla ikiye katlar. Bu, daha fazla cihazın aynı anda yüksek hızlarda veri alıp göndermesine olanak tanır.
  3. Düşük gecikme süresi: Wi-Fi 7, gecikmeyi dramatik bir şekilde azaltır. Bu özellik, artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gibi uygulamalar için yüksek hızlı ve düşük gecikmeli Wi-Fi performansı sağlar.
  4. Genişletilmiş kanal genişliği: Wi-Fi 7, Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 6E’ye kıyasla daha geniş bir kanal genişliği sunar. Bu, daha yüksek veri hızları ve daha iyi performans sağlar.
  5. Akıllı cihazlar için optimize edilmiş performans: Wi-Fi 7, akıllı cihazlar için daha iyi gecikme süresi, tepki süresi ve verimlilik sağlar. Bu, akıllı ev cihazları gibi Wi-Fi özellikli cihazların daha iyi performans göstermesini sağlar.
  6. Yüksek kapasiteli ağlar: Wi-Fi 7, havalimanları, stadyumlar ve ofis binaları gibi yoğun kullanılan halka açık yerlerde daha iyi ağ kapasitesi sunar. Bu, daha fazla kullanıcının yüksek hızlarda ve stabil bir bağlantıyla bağlanmasını sağlar.

Değişim zaman alacak

Önümüzdeki yıl iPhone 16 serisi Wi-Fi 7 desteğiyle gelse bile, çoğu kullanıcının bu değişimi deneyimlemesi uzun zaman alacak. Kullanıcılar, Wi-Fi 7’yi destekleyen bir tüm Wi-Fi yönlendirici sistemine geçmek zorunda kalacaklar ve bu özellikle başlangıçta maliyetli bir süreç olacak.

Ancak zaman ilerledikçe ve daha fazla kullanıcı geçiş yapınca, gerçekten güzel bir yaşam kalitesi iyileştirmesi yaşayacaklar. Sonuçta, çoğu kullanıcı Wi-Fi 6 tarafından getirilen iyileştirmeleri henüz deneyimlemedi. Aslında, geçen yılki iPhone 14, 2019’da benimsenen Wi-Fi 6’yı destekleyen ilk iPhone oldu.

Wi-Fi 7’yi benimsemek konusundaki Apple’ın planları, önceki Wi-Fi standartlarına kıyasla daha iddialı görünüyor, ancak şirket açıkça bununla sunulan yükseltmelerin Vision Pro gibi gelecekteki ürünler için önemli olduğunu düşünüyor.

Wi-Fi 7’deki özellikler ve değişiklikler temel olarak birden çok cihaz için performansı iyileştirmeyi hedefliyor. Bu, her evdeki Wi-Fi özellikli cihazların sayısının sürekli artması göz önüne alındığında, önemli bir değişiklik olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz