Ana Sayfa Haberler Apple, iOS 17 ve macOS Sonoma kullanıcıları için otomatik olarak bir Apple...

Apple, iOS 17 ve macOS Sonoma kullanıcıları için otomatik olarak bir Apple Kimliği parolası atayacak

0
apple kimlik ataması

Apple, iOS 17, iPadOS 17 ve macOS Sonoma ile birlikte her kullanıcıya otomatik olarak bir geçiş anahtarı atayarak web üzerinde Apple hesaplarına şifre gerekmeden giriş yapmalarını sağlayacak. Şirket, Apple Kimlikleri için geçiş anahtarları tahsis edecek. Bu özellik şu anda zaten en son geliştirici beta sürümünü kullanan kişilerin iCloud.com ve appleid.apple.com web sitelerinde zaten çalışıyor.

Apple’a ait sitelerin yanı sıra, bu özellik aynı zamanda “Apple ile Oturum Aç”ı destekleyen sitelerde şifresiz oturum açmayı da kolaylaştıracak. PayPal, Shopify ve Kayak gibi geçiş anahtarlarını destekleyen web sitelerine kolayca iPhone’unuzla bir QR kodunu tarayarak kaydolabilirsiniz.

Geçiş anahtarı, parola yerine Face ID, Touch ID veya PIN gibi cihaza dayalı kimlik doğrulama kullanarak gerçekleşen bir standart biçimi. Bu şekilde kullanıcıların kimlik bilgilerini hatırlamalarına gerek kalmaz. Geçiş anahtarları, parolaların yerini almak zorunda değiller, sadece alternatif bir giriş yöntemi.

Ayrıca, bir geçiş anahtarı oluşturulduktan sonra bu anahtarlar cihazlar arasında senkronize edilir. Mevcut Apple uygulamasında senkronizasyonun çalışması için bu cihazlara ortak bir Apple Kimliği ile giriş yapmanız gerekmekte.

Google da Google Hesapları için geçiş anahtarı tabanlı girişi desteklemekte. Geçen Aralık ayında, şirket geçiş anahtarlarını Windows, macOS ve Android’de Chrome üzerinde desteklemeye başladı. Bu ayın başlarında Google, 9 milyondan fazla kuruluşun kullanıcılarının geçiş anahtarı aracılığıyla Workspace ve Google Cloud ürünlerine giriş yapmalarına izin vermek için bu özelliği kullanıma sundu.

Geçiş anahtarları, kullanıcıların daha güvenli ve kullanıcı dostu bir oturum açma deneyimi yaşamasına yardımcı olacak bir adım. Parolaların yerine geçmesi hedeflenmemekte, sadece alternatif bir seçenek sunmakta.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz