Ana Sayfa Haberler Apple’ın Tayvanlı tedarikçileri, satışların düştüğünü söylüyor

Apple’ın Tayvanlı tedarikçileri, satışların düştüğünü söylüyor

0
Apple Tayvan

Mayıs ayında Hon Hai Precision Industry Co. gibi cihaz montajcıları ve Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. gibi üreticiler, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre geçen yıla göre %7,8 daha düşük ve NTD 944,10 milyar (30,5 milyar dolar) olarak toplam satış bildirdi. Bu durum Nisan ayındaki %2,1’lik düşüşten daha kötü bir performans.

Bu ay Vision Pro başlıklı uzun zamandır beklenen headset’i ve güncellenmiş Mac’leri duyurmadan önce, Apple donanım satışlarının ya düştüğü ya da durağanlaştığı için zor bir birinci çeyrek yaşadı. İPhone gelirindeki küçük bir artış, daha kötü bir düşüş bekleyen piyasada olumlu bir sürpriz olarak karşılandı.

Genel olarak kişisel bilgisayar talebindeki genel yavaşlama nedeniyle Mac bölümü özellikle zor durumda kaldı ve birinci çeyrekte %31 düştü. Önde gelen PC üreticileri Lenovo Group Ltd. ve Asustek Computer Inc. son haftalarda talebin büyüme ivmesini önümüzdeki yıla kadar geri kazanmayacağını belirttiler.

Akıllı telefon pazarında, birçok rakibi gönderilerde çift haneli düşüşler kaydederken, Apple daha dirençli bir performans sergiliyor çünkü kullanılmayan envanter temizleniyor. Bu durum, Foxconn olarak da bilinen Hon Hai ve TSMC gibi şirketlerin daha geniş tüketici elektroniği ekosistemine olan talebi etkiliyor.

Hsinchu merkezli TSMC, bu ay envanter düzenlemesi döneminden geçtiğini, ancak bazı pazarlarda toparlanma görüldüğünü belirtti. İlk yarıda dolar cinsinden gelirin yaklaşık %10 düşeceğini de teyit etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz