Ana Sayfa Haberler Vision Pro’nun hala açıklanmayan birçok kullanım alanı olabilir!

Vision Pro’nun hala açıklanmayan birçok kullanım alanı olabilir!

0
vision pro

Apple uzun zamandır beklenen Vision Pro headset’ini tanıttığında, birçok uygulama ve aracın demosunu sundu, ancak beklenen uygulamalar arasında yer almayanlar da vardı. Lansmandan önce, başlık için oyun ve fitness uygulamaları ile sağlık ve iyi oluşla ilgili uygulamalar hakkında raporlar vardı. Yeni bir rapora göre, Apple Vision Pro’nun fitness uygulamaları, oyunlar ve hatta doğrudan Mac uygulamalarıyla çalışması planlanmıştı, ancak Apple sadece şu anda çalışan uygulamaların.

The Information’ın aktardığına göre, Apple bunları ve daha birçok uygulamayı dahil etmeyi seçmedi, çünkü henüz çalışmıyorlar. Vision Pro uygulamalarının ve işlevlerinin ya ertelendiği ya da tamamen iptal edildiği belirtilen örnekler arasında şunlar bulunuyor:

  • Tai Chi uygulaması
  • Nike antrenmanları
  • Yoga
  • Hassas kontrol gerektiren oyunlar
  • Mac uygulamalarını çalıştırma
  • Artırılmış veya 3D Apple TV+ içerikleri

Sağlık veya fitness fonksiyonlarının büyük bir kısmı, tam vücut takibine dayandığı için durdurulmuş durumda. The Information, planlanan takibin çalışmadığını belirten iki belirsiz kaynağa atıfta bulunuyor.

Yayın, Apple’ın geliştiricilere gönderdiği bir Slack konuşmasının ekran görüntülerini gördüğünü iddia ediyor. Bu konuşmada Apple, tam vücut takibinin cihaz gönderildiğinde kullanılabilir olacağını bildirmiş. Vision Pro’nun iki aşağıya bakan kameraya sahip olması, örneğin kullanıcının göğüs hareketlerini izleyerek nefes almayı ölçebilmesi için tasarlandığı bir sebep olarak belirtiliyor.

Yazılı uygulamaların yanı sıra, başlığın geliştirilmesini yavaşlatan donanım sorunları da rapor edildi. Örneğin, yüksek yoğunluklu antrenmanlarda daha uygun olabilecek yüz yastıkları araştırıldı, ancak nasıl kullanılacağı net değil.

Benzer şekilde, Vision Pro’nun “kaş kameraları” denilen özelliklere sahip olmadığı iddia ediliyor. İddiaya göre, başlık, kullanıcının yüz ifadelerini daha doğru bir şekilde tasvir etmek için planlanmıştı, ancak Vision Pro yalnızca kullanıcının gözlerinin CGI bir versiyonunu gösteriyor.

Apple’ın eski takım üyeleri olarak gösterilen kişilere göre, fitness özelliği de diğer donanım endişeleri nedeniyle demo içerisinden çıkarıldı. Raporlara göre, harici pil paketi kullanıcılar için hantal bulunmuş ve başlığın ön camı duvarlara çarpmaları durumunda dayanıksız olduğu için zarar görebilir.

Apple’ın demo sırasında eksik bıraktığı potansiyel olarak önemli bir özellik ise “birlikte bulunma” olarak adlandırılan bir özellik. Bu özellik, başlık takan kişinin, kendisini aynı odada bulunan biriyle konuşuyormuş gibi uzaktaki biriyle iletişim kurabilmesini sağlayacaktı. Ancak bunun için tam vücut takibine ihtiyaç duyulduğu belirtilmekte.

Yine de, doğruysa, bu, Apple Vision Pro başlığına yönelik eleştirilerden birine yanıt olacaktır. Örneğin, Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg gibi kişiler, Apple’ın başlık kullanıcılarını çevrelerinden ve etraflarındaki insanlardan izole etmeye çalıştığını iddia etmişti.

Bu özelliklerle ilgili söylentiler, Apple’ın kendi mühendislerinin önerdiğinden daha erken bir şekilde Vision Pro’yu piyasaya sürdüğü iddiasını da doğrular nitelikte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz