Ana Sayfa Haberler iOS 17 ile iPhone’a gelecek olan 8 yeni fotoğraf özelliği

iOS 17 ile iPhone’a gelecek olan 8 yeni fotoğraf özelliği

0
apple iOS 17

İşte Apple’ın en son mobil işletim sistemi olan iOS 17 ile gelen 8 yeni fotoğraf özelliği ve iyileştirme:

  1. Evcil Hayvan Tanıma: ‌iOS 17‌ ile birlikte Apple, Fotoğraflar uygulamasının görüntü tanıma yeteneklerini geliştirdi. Artık uygulama sadece aile ve arkadaşlarınızı değil, aynı zamanda sevimli evcil hayvanlarınızı da tanıyabiliyor. “Kişiler” albümü artık “Kişiler ve Evcil Hayvanlar” albümü olarak adlandırıldı ve burada evcil hayvanlarınızın adını ekleyebilir ve ek fotoğrafları onaylayabilirsiniz.
  2. Tek Dokunuşla Kırpma: ‌iOS 17‌ ile birlikte, Fotoğraflar uygulamasında resimleri kırpma işlemi daha hızlı ve kolay hale getirildi. Artık bir görüntüyü yakınlaştırdığınızda, sağ üst köşede yeni bir “Kırp” düğmesi görünecek. Dokunduğunuzda, tercih ettiğiniz bölümü birkaç dokunuşla kırpabileceğiniz bir kırpma arayüzü açılacak.
  3. Fotoğrafları Canlı Çıkartmalara Dönüştürme: ‌iOS 17‌ ile birlikte, Apple, fotoğraflardan nesneleri arka plandan çıkarmak için kullanılan aracı geliştirdi ve şimdi bunu kendi özel canlı çıkartmalarınızı oluşturmak için kullanabileceksiniz. Bir fotoğraftaki bir nesneyi uzun basılı tuttuğunuzda, açılır menüde yeni bir “Çıkartma Ekle” seçeneği görünecek ve seçilen nesneyi Mesajlar uygulamasının çıkartma arayüzüne aktarabileceksiniz. Live Photo’lardan çıkarılan nesnelerin hareketli olma seçeneği bile bulunmaktadır.
  4. Yiyecek Tarifleri: ‌iOS 17‌’de, fotoğraflarınızı görüntülerken Apple, Görsel Araştırma özelliğini birkaç yönden daha geliştirdi. Bir fotoğrafta yiyecek tespit edildiğinde, ‌Photos‌ uygulamasında alt kısımda bir bıçak ve çatal simgesi görünecek. Yiyecek Araştırması seçeneği, size yemek tarifleri için doğrudan bağlantılar sağlayacak, böylece ne pişireceğiniz konusunda Safari’de araştırma yapmak zorunda kalmayacaksınız.
  1. Çekim Açınızı Düzeltme: Son birkaç yıldır, Kamera uygulamasının Izgara modu, yukarıdan çekilen fotoğraflar için biraz gizli bir düzleştirme özelliği içeriyordu. ‌iOS 17‌ ile birlikte Apple, kamera düzleştirme işlevini geliştirdi. Bu özellik artık Izgara modundan ayrı bir seçenek olarak mevcut ve daha geleneksel düz ön fotoğraflar için yatay bir düzlem içeriyor.
  1. Çektiğiniz Nesneyi Araştırma: ‌iOS 17‌ ile birlikte, “nesneyi arka plandan çıkar” aracını kullandığınızda, açılır menüde nesneyle ilgili bilgilere ulaşabilme seçeneği eklendi. Ayrıca ‌Photos‌ uygulaması, herhangi bir karede videoyu duraklatabilmenize ve konuyla ilgili bilgileri araştırabilmenize olanak tanıyacak.
  2. Otomatik Semboller için Görsel Araştırma: Apple, bu özelliği resmi olarak tanıtmamış olsa da, ‌iOS 17‌ beta sürümünü inceleyen Reddit kullanıcıları, Görsel Araştırma’nın şimdi araç göstergelerini araç panolarında algılayabildiğini keşfetti. ‌Photos‌ uygulaması bir veya daha fazla sembolü bir görüntüde tespit ettiğinde, ‌iOS 17‌ simgenin adını ve anlamıyla ilgili kısa bir açıklama sunuyor ve her sembol hakkında daha fazla bilgi edinmek için Safari’de bağlantılar sunuyor.
  3. Düzenleme Araçları Arayüzü İyileştirmeleri: Son olarak, Apple ‌iOS 17‌’de ‌Photos‌ uygulamasının düzenleme arayüzüne bazı kullanım kolaylığı iyileştirmeleri yaptı. İptal ve Tamam düğmeleri ekranın altından üste taşınmış ve araç simgeleri işlevlerini daha net anlatmak için metin açıklamaları eklendi. Ayrıca, Ayarla, Filtreler veya Kırpma’nın şu anda seçili olup olmadığını daha açık bir şekilde belirtmek için aktif simgenin altındaki sarı daire göstergesini, üstten aşağıya doğru işaret eden bir üçgene dönüştürüldü.

Bu yeni fotoğraf özellikleri ve geliştirmeleri, kullanıcıların ‌iOS 17‌ ile daha iyi bir fotoğraf deneyimi yaşamasını sağlamayı amaçlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz