Ana Sayfa Haberler Apple, iOS 17’deki “Ekran Mesafesi” ile göz sağlımızı korumayı hedefliyor!

Apple, iOS 17’deki “Ekran Mesafesi” ile göz sağlımızı korumayı hedefliyor!

0
iOS 17 ekran mes

iOS 17 ile birlikte iPhone ve iPad için yeni bir sağlık özelliği ekleniyor, bu özellik sayesinde göz yorgunluğumuz önlenebilir ve çocuklarda miyop riskinin azalmasına yardımcı olabilir. Apple, cihazları gözlerinizden en az 30 cm uzakta tutmanızın en iyisi olduğunu vurguluyor. Ancak, çoğumuz bu mesafeden daha yakında tutarak kullanıyoruz.

Bu nedenle, iOS 17 ve iPadOS 17 ile, iPhone ve iPad’inizi sağlıklı bir mesafede kullanma alışkanlığını kazanmanızı kolaylaştıran kullanışlı bir özellik olan Ekran Mesafesini bulunduruyor. Bu, çocuklar için miyop riskini azaltırken herkesin göz yorgunluğunun da azaltmasına veya önlemesine yardımcı olabilir.

“Ekran Mesafesi” nasıl işleyecek?

“Ekran Mesafesi, ekran ile gözleriniz arasındaki mesafeyi ölçerek çalışır. Kamera görüntü veya video kaydetmez ve toplanan veriler cihazda kalıyor, Apple ile paylaşılmıyor.”

iOS 17 şu anda beta aşamasında. Bu gibi özellikleri denemek isterseniz, bu yazılımı nasıl yükleyeceğinizi buradan inceleyebilirsiniz. Beta sürecinde özelliklerin değişebileceğini unutmayın.

iPhone veya Face ID’ye sahip iPad’inizde Ayarlar uygulamasını açın.

Ekran Süresi’ni seçin ve aşağıya kaydırın, Ekran Mesafesi’ne dokunun.

Devam et’i ve ardından Ekran Mesafesi’ni Aç’ı dokunun.

Bu özelliği kullandıkça muhtemelen şimdiye kadar telefonunuzu yüzünüze ne kadar tuttuğunuzu fark edeceksiniz!

Ekran Mesafesi özelliğiyle ilgili olarak, Apple kesin bir süre belirtmemiş olsa da, Ekran Mesafesi pop-up’ının yaklaşık beş dakika sonra belirdiği gözlemlendi Bu, cihazınızı yeterince uzakta tutmanız gerektiği konusunda bir hatırlatma olarak hizmet ediyor.

Cihazı yüzünüzden uzaklaştırdıktan sonra, Ekran Mesafesi ile çıkan pencereden çıkmak için “Devam Et”i dokunun.

Önemli bir not olarak, iOS 17 beta sürümünde olduğu gibi, özellikler değişebilir ve bu nedenle son sürümde veya genel kullanıma sunulduğunda Ekran Mesafesi özelliğiyle ilgili bazı değişiklikler olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz