Ana Sayfa Haberler iOS 17 ve macOS Sonoma, kullanıcılarına Sinematik videoları üçüncü taraf uygulamalarla düzenlemesine...

iOS 17 ve macOS Sonoma, kullanıcılarına Sinematik videoları üçüncü taraf uygulamalarla düzenlemesine izin veriyor

0
ios 17

iOS 17 ve macOS Sonoma ile kullanıcılar üçüncü taraf uygulamalarla Sinematik videoları düzenleyebilecek. iPhone 13 ile Apple, “Sinematik mod” adlı yeni bir özellik tanıtmıştı. Bu özellik, Portre Modu’nda olduğu gibi videolara profesyonel kameralarla elde edilen bulanık bir arka plan etkisi oluşturuyor. Şimdiye kadar, Sinematik videoları düzenlemenin tek yolu Apple Fotoğraflar, iMovie veya Final Cut kullanmaktı. Ancak bu durum iOS 17 ve macOS Sonoma ile değişiyor.

Üçüncü taraf uygulamalara gelen Sinematik video desteği Apple, WWDC 2023 etkinliğinde duyurduğu üzere, iOS 17 ve macOS Sonoma, yeni bir Sinematik API tanıtıyor. Adından da anlaşılacağı gibi, geliştiricilere uygulamalarına Sinematik video desteği eklemelerine olanak tanıyacak. API, oynatma ve düzenleme için çalışıyor, bu nedenle diğer üçüncü taraf düzenleyicileri de kullanıcıların bu videoları projelerine eklemelerine izin veriyor.

Sinematik videolar iki dosyadan oluşur. Bunlardan biri, diğer uygulamalarla paylaşabileceğiniz nihai “render” edilmiş videoya sahiptir, diğer dosya ise bulanık efekti oluşturan tüm metadataları içerir, böylece kullanıcı videoyu yıkıcı olmayan bir şekilde düzenleyebilir.

Şu anda, bir Sinematik videosunu üçüncü taraf bir video düzenleyiciye aktarmaya çalışırsanız, Apple’ın uygulamalarını kullanarak yapabileceğiniz derinlik alanı ve odaklama gibi şeyleri düzenleyemeden yalnızca nihai “render” edilmiş videoyu okuyabilirsiniz. Ancak yeni API ile uygulamalar, tüm metadataları içeren ikinci dosyaya erişebilecek, bu sayede bu videolar üzerindeki efekti de değiştirebilecekler.

API yalnızda profesyonel video düzenleyicisi değil! Örneğin, sosyal medya uygulamaları da bunu kullanarak kullanıcıların uygulamayı terk etmeden Sinematik videoları yüklemelerine, düzenlemelerine ve paylaşmalarına izin verir.

Ancak, Sinematik videoları kaydetmek için hala yerleşik iOS Kamera uygulamasını kullanmanız gerektiğini unutmamak önemlidir. Ayrıca, bir iPhone 13 veya daha yeni bir modele sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca, cihazlarınızı yalnızca iOS 17 veya macOS Sonoma’ya güncellemeniz, üçüncü taraf uygulamalarda Sinematik videolar düzenlemenize izin vermeyecektir, çünkü bu uygulamaların yeni API ile güncellenmesine de sahip olması gerekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz