Ana Sayfa Apple iPhone acil durumlarda gerçek bir kahraman!

iPhone acil durumlarda gerçek bir kahraman!

0

Apple’ın iPhone’larındaki Kaza Tespit özelliği, Bonnaroo Müzik Festivali’nde acil yardım ekiplerinin ziyaret sayısında büyük bir artışa neden oldu.

Tennessee’de düzenlenen yıllık Bonnaroo Müzik Festivali, 14 Haziran’dan 18 Haziran’a kadar gerçekleşti ve 80.000’den fazla kişi katıldı. Bu yıl festivalde, geçmiş yıllara göre daha fazla acil yardım ekibi bulunuyordu.

Coffee County 911 İletişim Merkezi Direktörü Scott LeDuc’a göre, festival süresince yanlış 911 çağrılarının sayısı, ortalama olarak beş kat arttı. Bunun nedeni, iPhone’lardaki Kaza Tespit özelliğiydi. Bu özellik normalden daha fazla yanlış pozitif sonuç üretebiliyor.

Sürekli çağrılar gelmeye başladığında, bölgedeki cihazlara Kaza Tespit özelliğini devre dışı bırakmaları konusunda bir uyarı gönderildi ve bu önlem işe yaradı. LeDuc, bu sayede çağrıların yarı yarıya azaldığını belirtti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz