Ana Sayfa Haberler Apple, 12 İnç MacBook’un zamanını doldurduğunu söylüyor!

Apple, 12 İnç MacBook’un zamanını doldurduğunu söylüyor!

0
12 inç MacBook

Apple bugün itibariyle Orijinal 12 inç MacBook’u artık hizmet dışı ürünler listesine ekledi. Bu, MacBook’un Apple Store’larında veya Yetkili Servis Sağlayıcılarında artık tamir veya servis için uygun olmadığı anlamına geliyor. Mart 2015’te tanıtılan 12 inç MacBook, sadece iki pound (907 gr) ağırlığında ince ve hafif bir tasarıma sahipti. 1.299 dolardan başlayan fiyatlarla, orijinal modelin standart özellikleri arasında 1.1GHz çift çekirdekli Intel Core M işlemci, entegre Intel HD 5300 grafik, 8GB RAM ve 256GB SSD bulunuyordu.

Apple’ın eski pazarlama şefi Phil Schiller, Mart 2015 basın açıklamasında “Apple, yeni MacBook ile dizüstü bilgisayarı yeniden icat etti,” demişti. “MacBook’un her bileşeni yeni bir yenilik sunuyor. Fanı olmayan tasarımından ultra ince Retina ekranına ve yüzde 34 daha ince tam boyutlu klavyesine, tüm yeni Force Touch trackpad’ine, çok yönlü USB-C bağlantı noktasına ve çığır açan basamaklı pil tasarımına kadar, yeni MacBook dizüstü bilgisayarın geleceği.”

12 inç MacBook ayrıca Apple’ın ünlü kelebek klavye tasarımına sahip ilk MacBook modeliydi. Bu klavye tasarımı, arızalara eğilimli olması nedeniyle yıllar boyunca şikayetler ve davalardan sonra tüm MacBook serisinden çıkarıldı. Apple en son 12 inç MacBook’u Haziran 2017’de güncelledi ve Temmuz 2019’da üretimini durdurdu.

Apple, bir ürünü teknolojik olarak eski kabul ederken, satışı durdurduğu tarihten itibaren yedi yıldan daha fazla bir süre geçtiğinde bunu sınıflandırıyor. Orijinal 12 inç MacBook, Nisan 2016’da ikinci nesil bir modelin çıkışıyla üretimi durduruldu, bu yüzden dizüstü bilgisayar yakın zamanda bu yedi yıl sınırını aşmış durumda.

12 inç MacBook’un hizmet dışı olmasının yanı sıra, Apple, Apple Watch Series 2’nin paslanmaz çelik modellerini de eski ürünler olarak sınıflandırdı. Alüminyum Series 2 modelleri de daha önce geçtiğimiz Kasım ayında eski ürünler listesine alınmıştı. Eski ürünler listesi, Apple’ın satışını beş yıl veya daha fazla süre önce durdurduğu cihazları içeriyor. Apple, eski cihazlar için yedi yıla kadar veya yasaların gerektirdiği sürece servis ve parçaları sağlıyor, ancak tamirler parça bulunabilirliği net değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz