Ana Sayfa Öne Çıkanlar iOS 17’den 16’ya dönüş nasıl yapılır? iOS sürüm düşürme!

iOS 17’den 16’ya dönüş nasıl yapılır? iOS sürüm düşürme!

0

Teknoloji dünyasında yazılım güncellemeleri yayınlandıkça, kullanıcılar cihazlarındaki işletim sistemlerini en son sürümlere yükseltmek isteyebilirler. Ancak, bazı durumlarda, kullanıcılar daha önce kullandıkları bir iOS sürümüne geri dönmek isteyebilirler. Bu haberimizde, iOS sürüm düşürme işlemi nasıl yapılır sorusuna yanıt ve iOS 17’den 16’ya nasıl geri dönüleceği hakkında bilgilere yer vereceğiz.

iOS sürüm düşürme nasıl yapılır?

3uTools ile aşağıdaki tüm adımları atlayarak iOS sürüm düşürme yapmak için yukarıda yer alan videomuzu izleyebilirsiniz.

Geri dönüşün mümkün olup olmadığını kontrol edin

İlk olarak, iOS 17’den 16’ya geri dönüşün mümkün olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Apple, genellikle eski sürümlere geri dönüşü desteklemez. Bu nedenle, geri dönüş yapmadan önce cihazınızın iOS 16’yı destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için Apple’ın resmi web sitesini ziyaret edin.

Yedekleme yapın

Eski bir iOS sürümüne geri dönmek cihazınızdaki verileri kaybetme riski taşır. Bu nedenle, geri dönmeden önce tüm önemli verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. iCloud veya iTunes gibi yöntemlerle cihazınızın tam bir yedeğini oluşturun.

IPSW dosyasını indirin

Geri dönüş yapmak için iOS 16 IPSW dosyasını indirmeniz gerekmektedir. IPSW dosyası, iOS işletim sisteminin bir görüntüsünü içerir. İndireceğiniz IPSW dosyasının tam olarak cihazınıza ve modelinize uygun olduğundan emin olun. Apple’ın resmi web sitesi veya güvenilir iOS geliştirici forumlarında bu dosyaları bulabilirsiniz.

Geri dönüş vakti geldi

Geri dönüş işlemine başlamadan önce cihazınızın şarj seviyesinin en az %50 olduğundan emin olun. Ardından, bilgisayarınıza bağladığınız cihazınızı kurtarma moduna almanız gerekecektir. Bunun için, iTunes’u açın, cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın, ardından cihazın ekranında kurtarma modu için gerekli adımları takip edin.

iTunes cihazınızı tanıdıktan sonra, “Shift” (Windows) veya “Option” (Mac) tuşuna basılı tutarken “Geri Yükle” düğmesine tıklayın. İndirdiğiniz iOS 16 IPSW dosyasını seçin ve geri yükleme işlemini başlatın. İşlem tamamlandığında, cihazınız iOS 16’ya geri dönmüş olacaktır.

Not: Bu haberimizde, iOS 17’den 16’ya geri dönmek için adımları anlattık. Ancak, geri dönüş işlemi cihazınızı sıfırlayacak ve verilerinizi kaybedebileceğiniz bir işlem olduğunu unutmayın. Bu nedenle, geri dönüş yapmadan önce tüm önemli verilerinizi yedeklemek önemlidir. Ayrıca, Apple’ın eski sürümlere geri dönüşü desteklemediği unutulmamalıdır. Bu nedenle, geri dönüş yapmadan önce cihazınızın desteklediği sürümleri kontrol etmeniz önemlidir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz