Ana Sayfa Haberler Kullanıcılar tarafından heyecanla beklenen 4 yeni iOS 17 özelliği

Kullanıcılar tarafından heyecanla beklenen 4 yeni iOS 17 özelliği

0

Apple, yıllık yazılım güncellemelerinde bazı özellikleri ilk sürümle beraber sunmuyor. Bu yıl da durum değişmedi. iOS 17 ile kullanıcılara sunulması beklenen bu dört özelliğin ilk sürümden daha sonra gecikmeli olarak iOS kullanıcıları ile buluşması bekleniyor.

  1. Günlük Uygulaması (Journal App): Apple, iOS 17 için “Journal” adında bir günlük uygulaması geliştirdi. Bu uygulama, günlük tutmanın kişinin psikolojik iyiliğini olumlu yönde etkilediği bilgisiyle ortaya çıktı. Journal uygulaması sayesinde günlük aktivitelerinizi kaydedebilir, düşünebilir, şükran pratiği ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Uygulama, on-device makine öğrenme kullanarak son zamanlarda çektiğiniz fotoğraflar, insanlar, yerler, antrenmanlar ve diğer aktiviteleriniz temelinde giriş önerileri sunuyor. Ayrıca, üçüncü taraf geliştiricilerin kendi uygulamalarında özelleştirilmiş günlük yazma soruları ekleyebilmeleri için API’ler de sağlanacak. Journal uygulaması, girişlerinizi güvende tutmak için biyometrik kimlik doğrulama ve iCloud üzerinden uçtan uca şifreleme kullanacak. Apple, Journal’ın iOS 17 güncellemesiyle “bu yılın ilerleyen dönemlerinde” kullanıma sunulacağını belirtiyor.
  1. Ortak Apple Music Çalma Listeleri: iOS 17, iPadOS 17 ve macOS Sonoma’da, “Ortak Çalma Listeleri” adında yeni bir Apple Music özelliği sunulacak. Bu özellik, başkalarını oluşturduğunuz çalma listenize davet etmenizi ve herkesin şarkılar ekleyebilmesini, çıkartabilmesini ve sıralayabilmesini sağlayacak. Ortak Çalma Listesi düzenlemesi, CarPlay’de de kullanılabilecek ve yolcuların da katkıda bulunabilmesi için SharePlay işlevini içerecek. Ancak, bu özellik de iOS 17’nin ilk sürümüyle gelmeyecek. Apple, Ortak Çalma Listelerinin “bu yılın ilerleyen bir güncellemesinde” kullanıma sunulacağını belirtiyor.
  1. İnternet Üzerinden AirDrop: AirDrop, yakındaki Apple cihazları arasında içerik paylaşmayı sağlayan bir özelliktir. iOS 17, iPadOS 17 ve macOS Sonoma güncellemeleriyle birlikte AirDrop, Bluetooth menzilinin dışına çıktığınızda veri aktarımını internet üzerinden devam ettirebilecek. Böylece AirDrop, Bluetooth kullanılamadığında bile içeriği tam kalitede ve güvenli bir şekilde internet üzerinden gönderebilecek. Bu özellik de iOS 17’nin başlangıç sürümünde yer almayacak, ancak Apple, bu özelliğin “bu yılın ilerleyen dönemlerinde” kullanıma sunulacağını belirtiyor.
  1. Otellerde AirPlay: iOS 17 ile birlikte Apple, otellerde AirPlay özelliğini sunacak. Bu özellik, iPhone, iPad veya Mac’inizden otel odası televizyonuna kablosuz olarak fotoğraf, video ve müzik yansıtmanızı sağlayacak. AirPlay, Bluetooth’u kullanarak yakındaki cihazları tespit edecek ve Wi-Fi üzerinden doğrudan bir bağlantı kuracak. Ancak, otel güvenliği nedeniyle otel IT yöneticileri genellikle eşten eşe ağ paylaşımını devre dışı bırakıyor ve bu da AirPlay’in çalışmasını engelliyor. Apple, bu sorunu çözmek için seçili oteller ve LG gibi iş ortaklarıyla işbirliği yaptı. Bu özellik, “yılın sonuna kadar” kullanıma sunulacak ve IHG Hotels & Resorts gibi dünya çapında bir otel zinciriyle başlayacak.

iOS 18 heyecanla bekleniyor

Gelmesi beklenen; günlük tutma uygulaması, ortak çalma listeleri, internet üzerinden AirDrop ve otellerde AirPlay gibi özellikler, kullanıcılar için oldukça ilgi çekici olabilir. Bu özelliklerin iOS 17’ye sonradan eklenmesi, Apple hayranlarının gelecek yıl iOS 18’e kadar heyecanla bekleyecekleri yeni özellikler sunması anlamına gelebilir.

Sonuç olarak, Apple’ın iOS güncellemelerinde zaman zaman bazı özellikleri sonradan sunma stratejisini kullanmasının kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve beklenen özellikleri daha stabil bir şekilde sunmak amacıyla olduğunu söyleyebiliriz. Bu, Apple hayranlarına gelecek için heyecan verici yeniliklerin olduğunu gösteriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz