Ana Sayfa Haberler Apple, Vision Pro’nun üretim planlarında büyük kesintiler yapmak zorunda kaldı

Apple, Vision Pro’nun üretim planlarında büyük kesintiler yapmak zorunda kaldı

0
Vision Pro

Apple, uzun süren geliştirme sürecinin ardından geçtiğimiz ay duyurduğu mixed-reality Vision Pro headset’i için üretim tahminlerinde ciddi kesintilere gitmek zorunda kaldı. Headset’in tasarımının karmaşıklığı ve üretim zorlukları, hedeflerin düşürülmesinin arkasındaki sebep olarak gösteriliyor. Aynı zamanda, cihazın daha uygun fiyatlı bir versiyonunun planları da ertelenmek zorunda kaldı. Üretim sürecinin doğrudan bilgisi olan kaynaklara göre, Çinli sözleşmeli üretici Luxshare, 2024 yılında 400.000’den az ünite üretmeye hazırlanıyor. Luxshare’ın şu anda cihazın tek montajcısı olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Vision Pro için belirli bileşenlerin Çin merkezli iki tek tedarikçisi, ilk yıl için yalnızca 130.000 ila 150.000 ünite talep ettiğini söyledi.

Bu projeksiyonlar, ilk 12 ayda 1 milyon ünite satış hedefine kıyasla önemli bir üretim kesintisini gösteriyor. Analistler ve sektör uzmanlarına göre, düşük üretim projeksiyonları, Apple’ın üretimi ölçeklendirmede güven eksikliğini yansıtıyor ve bu, cihazın piyasaya sürülmesindeki kaçırılan sürelerin ardından geliyor.

Vision Pro’nun satış tahminleri Wall Street analistleri arasında geniş bir yelpazede değişiyor. Vision Pro geçen ay duyurulduğu sırada, Wedbush 150.000 ünite sevkiyatı tahmin ederken, Morgan Stanley’nin tahmini yaklaşık 850.000 ve Goldman Sachs’in tahmini ise 2024 yılında 5 milyona kadar sevkiyatı kapsıyor. Karşılaştırma olarak, Apple ilk yıl piyasada 1,4 milyon iPhone sattı.

Üretim zorlukları arasında cihaz için şık ekranların üretimi de öne çıkıyor. İki micro-OLED ekran ve bir dışa doğru eğimli “lensteküler” lens içeren bu ekranlar, pazardaki mevcut ürünlerden daha yüksek çözünürlük sunuyor. Ancak Apple, tedarikçilerin üretkenliğinden memnun değil ve özellikle hata içermeyen micro-OLED’lerin verimliliği konusunda endişeleri bulunuyor.

Bu gecikmelere rağmen, Canalys gibi bazı pazar istihbarat grupları, Vision Pro’nun başarıya ulaşacağına ve beş yıl içinde 20 milyon kullanıcıya ulaşacağına inanıyor. Ancak, üretim zorlukları ve düşük üretim projeksiyonları, cihazın başlangıçta beklenen etkiyi yaratamayabileceği anlamına geliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz