Ana Sayfa Apple Watch Beklenen micro-LED teknolojisi ve Apple Watch

Beklenen micro-LED teknolojisi ve Apple Watch

0
Apple Watch micro-LED

Micro-LED ekranlı Apple Watch kullanıcıların uzun zamandır beklediği bir modeldi. Ne yazık ki bu bekleyiş yakın zamanda son bulacak gibi gözükmüyor. Son raporlara göre, eğer bir sürpriz olmazsa, yeni ekran teknolojisini Apple Watch’larda 2026 lansmanına kadar göremeyeceğiz.

Micro-LED nedir?

Micro-LED, adından da anlaşılacağı gibi, geleneksel LED’lerin mikroskobik versiyonlarından oluşuyor ve her piksel öğesini oluşturan tam dizilimlere sahip. Micro-LED’ler, geleneksel LED’lerden yüz kat daha küçük oluyor.

Micro-LED’in OLED’e göre iki temel avantajı var. İlk olarak, sağladığı kontrol derecesi sayesinde daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor. İkincisi, mikro-LED, OLED’de kullanılan organik malzemelerin neden olabileceği ekranın ömrünü kısaltma gibi sorunlarıyla karşılaşmaz çünkü inorganik elementler kullanır.

bek

Bu teknoloji için 2026 en erken tarih olarak görülüyor

The Elec, TrendForce’un bir raporuna atıfta bulunarak, micro-LED teknolojisini Apple Watch’a getirme çalışmalarının bir kez daha geciktiğini ve bunu ancak 2026 Apple Watch Ultra’nın piyasaya sürülmesiyle göreceğimizi söylüyor.

Apple, micro-LED’leri önce Apple Watch serisinin üst düzey Ultra modellerine uygulamayı ve daha sonra uygulamalarını genişleterek diğer modellere de uygulamayı planlıyor.

Neden bu kadar uzun sürüyor?

Micro-LED bileşenlerinin çok küçük olması, ekranların üretimini son derece zorlaştırıyor ve bu da düşük verim oranlarına ve dolayısıyla yüksek maliyetlere neden olabiliyor.

Bu, Apple’ın LuxVue’yi 2014 yılında satın almasının nedenlerinden biri ve o zamandan beri şirket, micro-LED üretim yeteneklerini geliştirmek için birden fazla tedarikçinin yardımına yönelik olarak milyarlarca dolar yatırım yapmıştı. Şu anda Samsung Display, micro-LED teknolojisinde sektörün lider ve Apple, doğal olarak, yeni ekran türleri için tek bir tedarikçiye bağımlılığını sürdürmek istemiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz