Ana Sayfa Apple Apple, macOS Sonoma ile Mac’te windows oyunlarını oynamayı kolaylaştırıyor

Apple, macOS Sonoma ile Mac’te windows oyunlarını oynamayı kolaylaştırıyor

0

Apple, macOS Sonoma ile Mac’te oyun oynama deneyimini geliştirmek için yeni bir Oyun Taşıma Aracı sunuyor. Bu araç, geliştiricilerin Windows oyunlarını kolayca Mac’e taşımasına yardımcı oluyor. Hala beta aşamasında olan bu araç, geçtiğimiz hafta büyük bir güncelleme aldı. Apple, Mac’i oyun oynamak için daha uygun hale getirmek amacıyla yaptığı çalışmaları detaylı bir şekilde anlatıyor.

Apple, Windows oyunlarını macOS’a taşıma aracıyla büyük ilerlemeler kaydediyor

Bilgisi olmayanlar için, Apple’ın Game Porting Tool’u, Windows oyunlarını macOS’a taşımak için WWDC 2023 etkinliğinde duyuruldu. Bu araç, Windows yazılımlarını Unix ortamlarına (örneğin macOS ve Linux) çeviren popüler açık kaynaklı bir platform olan Wine’a dayanır.

Ancak Apple’ın sürümü, orijinal Wine’a kıyasla birçok gelişmiş özellik sunar. Örneğin, DirectX 12’yi Metal 3’e gerçek zamanlı olarak çevirebilme yeteneği gibi. Game Porting Tool’u kullanarak bir Windows oyununu macOS üzerinde test ettikten sonra, geliştiriciler DirectX grafiklerini Metal’e dönüştürmek için yeni araçlar kullanabilir. Sonuç olarak, oyun çok daha iyi performansla doğal olarak çalışabilir.

Game Porting Tool aslında geliştiriciler için tasarlanmış olsa da, Terminal’i kullanmayı bilen herkes Windows oyunlarını Mac üzerinde deneyebilir. Ve şaşırtıcı bir şekilde, Apple zaten ilk Game Porting Tool güncellemesini yayınladı ve önemli geliştirmeler içeriyor.

Apple’ın oyun taşıma araç seti beta 1.0.2 güncellemesiyle oyun performansı tavan yapıyor

Oyun Taşıma Araç Seti’nin beta 1.0.2 güncellemesi, oyun performansını ciddi şekilde artırıyor. Youtuber Andrew Tsai, yeni sürümle bazı testler yaptı ve çoğu durumda oyunların daha hızlı çalıştığını fark etti.

Yeni sürümle, Elder Ring adlı popüler bir oyunu M1 Max çipine sahip bir Mac’te oynarken kare hızının 26’den 32’ye yükseldiğini görebildi. M2 Ultra Mac üzerinde Cyberpunk’ı çalıştırdığında ise ortalama kare hızı 8 FPS’den 18 FPS’ye çıktı.

İlginçtir ki, Oyun Taşıma Araç Seti’nin Apple’ın M1 Ultra ve M2 Ultra çipleriyle bazı uyumluluk sorunları olduğu görülüyor. Aynı oyunlar daha az güçlü çiplerde daha iyi performans sergiliyor gibi gözüküyor. Bu durum, Ultra çiplerinin UltraFusion teknolojisiyle iki Max çipi birleştirmesinden kaynaklanabilir. Muhtemelen araç henüz tam destek sağlayamıyor.

M1 Max ile Cyberpunk’ı 40 FPS hızında çalıştırabiliyorsunuz. Ayrıca, araçla uyumlu olmayan Horizon Zero Dawn ve Resident Evil 2 gibi bazı oyunlar artık sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. Bununla birlikte, Oyun Taşıma Araç Seti’nin yeni sürümü 32-bit yazılımları destekliyor olsa da, performansı şu anda oldukça kötü görünüyor.

Apple’ın oyun taşıma araç seti, mac’e windows oyunları taşımak için yeni bir çözüm sunuyor

Apple’ın Oyun Taşıma Araç Seti, geliştiricilere oyunlarını test etmek ve Mac’e taşımak için bir araç sunuyor. Araç, Windows oyunlarını Mac üzerinde çalıştırmak isteyen herkes tarafından kullanılabiliyor.

Araç yüklemek için Terminal’de bazı komutlar kullanmanız gerekiyor. Önemli bir nokta ise, aracın en son macOS Sonoma beta sürümünü çalıştıran Apple Silicon Mac’lerde kullanılabiliyor. Bu beta sürümü, sadece geliştiricilere özel bir yazılım olarak sunuluyor. Kamu beta sürümü bu ay içinde yayınlanacak, resmi sürümü ise bu sonbaharda planlanıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz