Ana Sayfa Haberler Apple Vision Pro: Sınırlı üretim ve karşılaşılan zorluklar

Apple Vision Pro: Sınırlı üretim ve karşılaşılan zorluklar

0

Apple Vision Pro’nun üretiminde zorluklar yaşanıyor ve beklenen satış hedefleri gerçekleştirilemeyebilir. Başlık üreticisi Luxshare ve bileşen tedarikçileri, Apple’ın taleplerini karşılamak konusunda sınırlı kalabileceklerini belirtiyor.

Apple Vision Pro sınırlı sayıda üretilmesi bekleniyor

Apple Vision Pro’yu almanın zor olduğunu biliyorduk – tabii ki, etrafta 2.800 sterlin veya 5.300 Avustralya doları gibi ekstra bir paranız varsa. Ama bu çok pahalı sanal gerçeklik başlığını almanız bile şans işi, çünkü yeni raporlara göre Apple bu yıl sınırlı sayıda üretecek gibi görünüyor.

Apple, Vision Pro için satış hedeflerini yeniden düşünmek zorunda kalabilir çünkü başlangıçta planladığı kadar çok üretebilmek mümkün olmayabilir.

Apple aslında 2024 yılında bir milyon başlık satmayı umuyordu, ancak Apple ve Luxshare (başlığı üreten firma) kaynaklarına göre, 400.000 üretmekte zorluk yaşayacaklarını söylüyorlar. Ayrıca Vision Pro’nun ana bileşenlerini sağlayan tedarikçiler, Apple’ın istediği parçalarla sadece yaklaşık 150.000 üretebileceğini öneriyorlar.

Bu, Apple’ın ilk yılında sadece 300.000 Vision Pro üretebileceğini ve Apple’ın başlangıçta sadece yaklaşık 100.000 başlık satmayı öngördüğünü belirten bu yılın başındaki raporları takip ediyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Meta’nın Quest 2 modelinin ilk yılında tahmini olarak 8,7 milyon birim sattığı söyleniyor.

Bu son raporlar doğrulanmamış sızıntılara dayanıyor, unutmayın. Apple şu anda hedeflerine ulaşmakta zorluk çekiyor olsa da, durum değişebilir ve Apple ile Luxshare üretimi hızlandırabilir. Ayrıca, Apple Vision Pro tüketiciler arasında çok popüler olmazsa, 100.000 birim talebini karşılamak yeterli olabilir; düşük üretim sayıları sadece başlık hızla satarsa sorun teşkil eder.

Meta, milyonlarca VR başlığı üretebiliyor: Apple ise üretimde zorlanıyor!

Meta, yılda milyonlarca VR başlığı üretebiliyor, Apple ise bu konuda zorlanıyor. Bunun sebepleri kesin olarak bilinmese de birkaç neden gösteriliyor.

Meta, VR teknolojisinde uzun süredir faaliyet gösteriyor ve iyi bir üretim sürecine sahip. Ayrıca, geçmiş satış verilerine dayanarak ürünlerinin popülerlik tahminini yapabiliyor. Apple ise yeni başladığı XR teknolojisinde henüz ne olacağını tam olarak bilemiyor. Bu yüzden üretimi sınırlayarak talep olmadığında elde kalan ürün riskini azaltmak istiyor.

Apple Vision Pro, diğer VR başlıklarından farklı ve özellikler bakımından öne çıkıyor. Yüksek çözünürlüklü çift ekranı, dışarıdan gözleri görünen bir ekranı, yüz ve nesne haritalama için 3D kamera ve ileri düzey el takibi için sensörleri bulunuyor. Bu özellikleri bir araya getirmek zor olduğundan üretim verimi düşük olabilir ve bazı başlıklar kusurlu olabilir.

Apple Vision Pro’nun 2024 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Başlığı satın almak isteyenler hızlı davranmalı çünkü stoklar tükenmeden önce sipariş vermeleri önemli olabilir. Apple Vision Pro hakkında daha fazla bilgi edinmek ve rakip ürünleri değerlendirmek için incelemeleri okumanızı öneririm.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz