Ana Sayfa Apple Apple, iOS 17 Beta 3 ile silme ve kurtarma işlemlerini kolaylaştıran yeni...

Apple, iOS 17 Beta 3 ile silme ve kurtarma işlemlerini kolaylaştıran yeni arayüz değişiklikleri yaptı

0

Bugün Apple, geliştiriciler için iOS 17 yazılım güncellemesinin üçüncü beta sürümünü test amaçlı olarak yayınladı. Bu beta sürümünde, güncellemeyle ilgili çeşitli özellikler ve arayüz detaylarında küçük düzeltmeler ve ayarlamalar yapıldı.

Bu rehber, ‌iOS 17‌’nin üçüncü beta sürümünde yer alan tüm yenilikleri vurguluyor.

Silme ve kurtarma işlemleri kolaylaşıyor

Apple’ın Son Silinenler albümünde yaptığı arayüz değişikliklerinden bahsedelim. Bu değişiklikler, silme ve kurtarma işlemlerini daha kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Öncelikle, Sil ve Kurtar düğmeleri yerine, ekranın altında üç noktalı bir menü simgesi yer alıyor. Bu menü simgesine dokunarak silme ve kurtarma seçeneklerine erişebilirsiniz. Fotoğraf seçili olmadığında, Tümünü Sil ve Tümünü Kurtar gibi seçenekler sunuluyor. Ancak bir fotoğraf seçili olduğunda, belirli fotoğrafları kurtarma veya silme seçeneğine sahip olursunuz.

Canlı Fotoğraflarla ilgili olarak, bir veya daha fazla Canlı Fotoğraf seçtiğinizde, yönetim simgesine dokunduğunuzda yeni bir seçenek olan “Yeni Olarak Video Kaydet” çıkıyor. Bu özellik, Canlı Fotoğrafları video olarak kaydetmenizi sağlar.

Son olarak, bir kişinin fotoğraflarını silerken veya kurtarırken, “Bu Kişiyi Daha Az Öne Çıkar” seçeneğini tercih edebilirsiniz. Bu seçenek, belirli bir kişiye ait fotoğrafları daha az ön plana çıkarmak için kullanılabilir.

Apple’ın Son Silinenler albümünde yapılan bu arayüz değişiklikleri, kullanıcıların silme ve kurtarma işlemlerini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamayı hedeflemektedir. Bu güncelleme ile birlikte fotoğraf yönetimi deneyiminiz daha keyifli olacak.

Apple, sağlık uygulamasında güncellemeler yaptı

Apple, Sağlık uygulamasının Mental Wellbeing (Zihinsel İyi Oluş) bölümünde bazı küçük değişiklikler yapmış.

Renkler ve düğmeler daha basit bir görünüme kavuşturulmuş ve duygularla daha uyumlu hale getirilmiş. Çok hoş olmayan renk, daha açık bir mor tonunda ve daha fazla mavi, daha az kırmızı içeriyor. Nötr renk, daha önceki halinden daha çok maviye yakın bir yeşil tonunda tasarlanmıştır. Biraz hoş olan renk ise daha parlak bir yeşil ve daha fazla sarı içeriyor. Hoş olan renk yeşil yerine sarı olarak değiştirilmiş ve çok hoş olan renk turuncu hale getirilmiştir.

Ayrıca, duyguları düzenli olarak kaydetmek için hatırlatıcılar eklenmiş. Öğle saatlerinde ve gün sonunda gibi belirli zamanlarda hatırlatmalar yapılarak kayıt tutma süreci kolaylaştırılmış.

Apple music şarkı ve ses kalitesi güncellemeleri

Artık Apple Music uygulamasında, çalan, aranan veya çalma listesinde bulunan bir şarkının yanındaki üç nokta simgesine dokunarak şarkı kredilerini görme seçeneği bulunuyor. Bu krediler, şarkıda yer alan tüm sanatçıları, bestecileri ve prodüksiyon ve mühendislikte yer alanları gösteriyor.

Ayrıca, bu bölümde, standart açılır menüden kaldırılan tam şarkı sözlerini görme seçeneği de sunuluyor ve ayrıca kayıpsız veya Dolby Atmos gibi sunulan ses kalitesi hakkında bilgi veriliyor.

Ev uygulamasında yeni güncellemeler

Ev uygulamasında yeni olanları bildiren bir başlangıç ekranı artık mevcut. Birden fazla renk ve tona sahip ışıklar için, renkleri hızlı bir şekilde değiştirmek için arayüzün altında önceden seçilmiş seçenekler bulunuyor. Renk seçenekleri, belirli bir ışığa erişildiğinde Kontrol Merkezi’nde de görüntüleniyor.

Ayrıca, Ev uygulaması üçüncü beta sürümünde, Önceki Ay için etkinleştirilebilen veya kapatılabilen Etkinlik Geçmişini destekliyor. Etkinlik Geçmişi, akıllı kilitler, garaj kapıları ve ev güvenlik sistemleri için etkinlik olaylarını gösteriyor.

Yaklaşan güncellemeler: iOS 17 beta süreci

‌iOS 17’nin üçüncü geliştirici beta sürümü, muhtemelen kamu beta testçilerine sunulacak olan aynı beta olacak ve yakın bir zamanda kamu beta sürümünü görebiliriz.

Apple, Temmuz ayında bir kamu beta sürümü vaat etti ve şu anda Temmuz ayının ortasındayız, bu yüzden her an gelebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz