Ana Sayfa Haberler iPhone 14’ü satın almalı mısınız yoksa iPhone 15’i beklemeye değer mi?

iPhone 14’ü satın almalı mısınız yoksa iPhone 15’i beklemeye değer mi?

0
iphone 14

2023 yılında, eski iPhone’unuzu güncellemenin zamanı geldiğinde, iPhone 15 ve iPhone 14 gibi seçenekler arasından tercih yapabilirsiniz. Bütçenize uygun bir seçenek arıyorsanız, iPhone SE sizin için ideal olabilir. Ancak, daha üst düzey bir deneyim isteyenler için iPhone 14 ailesi dikkate değer bir seçenek sunuyor ya da iPhone 15’i beklemeye değer bulursanız eski telefonunuzla yolunuza bir süre daha devam etme seçeneğine sahipsiniz. Bu yazıda, her iki modelin özelliklerini, işlemcilerini, tasarımlarını, depolama seçeneklerini ve diğer önemli detaylarını ayrıntılı olarak inceleyeceğiz, iPhone 15 gerçekten beklemeye değer mi karar size kalmış.

İşte iPhone 14 ve iPhone 15 arasındaki beklenen farklar:

  1. İşlemci: iPhone 14, A16 Bionic çip ile gelmesi beklenirken, iPhone 15 Pro modelleri daha yeni A17 Bionic çipe sahip olabilir. A17 çipinin önceki modele göre %15 daha hızlı olması söylense de, temel olarak iPhone 15 modellerinin de A17 çipini kullanıp kullanmayacağı hala belirsiz.
  1. RAM ve Depolama: iPhone 15 Pro modelleri, iPhone 14 Pro modellerinde bulunan 6GB RAM’e kıyasla 8GB RAM ile gelmesi bekleniyor. 2TB depolama kapasiteli bir modelin olabileceği de söylentiler arasında yer alıyor, ancak bu yükseltmenin yalnızca daha pahalı modellere mi özgü olacağı hala belirsiz.
  1. Ultra Geniş Bant (UWB) çipi: iPhone 15’in, yakındaki etkileşimler için performansı geliştirilmiş veya güç tüketimini azaltan bir sonraki nesil UWB çipini içermesi bekleniyor.
  1. Tasarım: iPhone 15 ailesi, tüm modellerde mat cam kullanımı gibi bazı tasarım değişiklikleri görebilir. Ayrıca, iPhone 5C’ye benzer şekilde kenarları kavisli bir tasarım da söz konusu olabilir. iPhone 15 Pro modellerinde, genişletilmiş bir kamera modülü, biraz daha kalın bir gövde ve titanyum bir çerçeve olabilir.
  1. Ses açma/kapama ve USB-C: iPhone 15 Pro modellerinde, ses anahtarı, özelleştirilebilir bir Eylem düğmesiyle değiştirilebilir. Ayrıca, tüm iPhone 15 modellerinin USB-C’ye geçeceği de söylentiler arasında yer alıyor. USB-C, diğer ürünlerde olduğu gibi daha hızlı veri aktarımı ve daha geniş bir aksesuar uyumluluğu sunabilir.
  1. Dinamic Island: iPhone 14 Pro modellerinde tanıtılan Dinamic Island özelliği, iPhone 15’in tüm modellerine yayılabilir. Dinamic Island, çağrılar, müzik ve bildirimler gibi bilgileri kamera çentiğinin etrafına yerleştirir.
  1. İsim değişikliği: Şu anda iPhone 14 Pro Max olarak adlandırılan en üst düzey iPhone, iPhone 15 Ultra olarak yeniden adlandırılabilir. Bu değişiklik, Apple’ın diğer ürünleri için kullandığı Ultra markasıyla uyumlu olabilir ve daha yüksek fiyatlandırmayla piyasaya sürülür.

Beklenen bu farklar göz önüne alındığında, iPhone 14 ve iPhone 15 arasındaki seçim, spesifik ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişir. Eğer hemen yeni bir Phone’a ihtiyacınız varsa, iPhone 14 uygun bir seçenek olabilir. Ancak, söylentilere göre gelecek olan yükseltmeler ilginizi çekiyorsa ve beklemeye değer buluyorsanız, iPhone 15’i düşünebilirsiniz, ancak bu ürünün fiyat artışlarıyla birlikte gelebileceğini unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz